Spor Erdoğan yuhalandı, Hido özür diledi

Erdoğan yuhalandı, Hido özür diledi

Paylaş
Erdoğan yuhalandı, Hido özür diledi

Final maçı sonrası seyircilerce yuhalanan Erdoğan'ı arayan Hidayet Türkoğlu, yaşanan olaylardan duyduğu üzüntüyü dile getirdi

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası final maçı sonrası seyirciler tarafından yuhalanan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı arayan basketbol milli takımının kaptanı Hidayet Türkoğlu, yaşanan olaydan dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Erdoğan, Ankara'da partililerin söylediği "Beraber Yürüdük Biz Bu Yollarda" şarkısıyla karşılandı.

Erdoğan, dün Türkiye ile ABD arasında oynanan 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası Finali sonrası düzenlenen madalya töreni sırasında seyirciler tarafından protesto edildi. Erdoğan, İstanbul dönüşü Esenboğa Havalimanı'nda Ak Parti Keçiören ilçe teşkilatı üyesi yaklaşık 100 kişilik bir grup tarafından şarkılarla karşılandı. Erdoğan, partililerin "Beraber yürüdük biz bu yollarda" şarkısı eşliğinde Ankara'ya indi.

Erdoğan, kendisini karşılamaya gelen partililerin yanına giderek, tek tek tokalaşarak sohbet etti. Erdoğan, sohbet sırasında bir gencin sigara paketini aldı.

Hidayetten telefon Erdoğan, partililerle sohbet ettiği sırada, Hidayet Türkoğlu'nun araması üzerine kendisiyle bir süre görüştü. Başbakanlık kaynakları, Erdoğan'ın Dünya Basketbol Şampiyonası final maçında yuhalanması nedeniyle Türkoğlu'nun yaşanan olaydan dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdiğini belirtti.

Erdoğan'ı partililerin yanı sıra Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve eşi Nevin Gökçek de karşıladı. Erdoğan ile birlikte eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümleyye Erdoğan da Ankara'ya geldi.

HAKARET EDENLER GÖZALTINA ALINDI

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, maç sonrasında tribünlerden Erdoğan'a hakaret edenlerle korumalar arasında tartışma çıktı.

Başbakan Erdoğan'a hakaret eden birkaç kişi, polis tarafından gözaltına alındı.

Ayrıca, spor salonunun çıkışında da Başbakan'a hakaret eden bazı kişilerle sivil polis arasında arbede yaşandı. Daha sonra bu kişilerin de gözaltına alındığı öğrenildi.

Haberin Devamı