Siyaset Erdoğan'a 700 koruma
Paylaş
Erdoğan'a 700 koruma

Özel harekatçılara 200 polis ve 300 jandarma da eşlik edince Başbakanlık korumalarıyla birlikte Rize'deki güvenlik görevlisi sayısı 700'e ulaştı

TABANCA BULUNDU

Haberin Devamı

Jandarma ekipleri dün sabah Güneysu -Rize karayolu Zincirli Köprü mevkiinde yol kenarındaki çalıların arasında bir tabanca buldu. Bu tabanca nedeniyle Başbakan Erdoğan’ın programının değiştirildiği öne sürüldü.

Daha önce Erdoğan’ın, Güneysu’daki evine yaklaşık 80 kilometre uzaklıktaki açılış sahasına karayolu ile geleceği açıklanmıştı. Ancak dün öğle saatlerinde Başbakan’ın İkizdere’ye helikopterle gitmesi kararlaştırıldı.

KUŞ UÇURTULMADI

Cevizlik Hidroelektrik Santrali çevresinde de olağanüstü güvenlik önlemleri dikkat çekti. İkizdere-Kalkandere hattının terör örgütü PKK’nın Karadeniz’e sızma güzergahları arasında yer alması nedeniyle Erdoğan’ın açılış için geleceği bölgede adeta kuş uçurtulmadı. Jandarma ekipleri tören alanına 1 kilometre uzaklıkta oluşturdukları arama noktalarıyla her geçeni didik didik aradı.

Haberin Devamı

KOBRALAR UÇTU

Ayrıca Rize’nin yanı sıra Samsun, Trabzon, Giresun, Ordu ve Erzurum’dan gelen yaklaşık 150 kişilik özel harekat ekibi çevrede güvenlik önlemi aldı. Özel harekatçılara 200 polis ve 300 jandarma da eşlik edince Başbakanlık korumalarıyla birlikte bölgedeki güvenlik görevlisi sayısı 700’e ulaştı. Ayrıca hidroelektrik santrali üzerinde iki Kobra ve bir Sikorsky tipi helikopter sürekli uçarak havadan güvenliği sağladı