Siyaset Erdoğan'a 78'lilerden eleştiri
Paylaş
Erdoğan'a 78'lilerden eleştiri

Devrimci 78'liler Federasyonu, 12 Eylül döneminde idam edilen Erdal Eren ve Necdet Adalı'nın isimlerinin anılması dolayısıyla politikacıları eleştirdi

Ankara 78’liler Derneği Başkanı Hüseyin Esentürk, Kızılay’daki Mülkiyeliler Birliğinde düzenlenen toplantıda, federasyon adına yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinin grup toplantısındaki konuşmasını federasyon üyelerince dehşetle izlendiklerini ve sahici olmayan bir atmosfer yaratıldığını savundu.

Sonuçta 12 Eylül’de yapılacak referandumun işaret edildiğini ve evet oyu istendiğini iddia eden Esentürk, AK Parti'nin referandum propaganda profilinin de çizilmiş olduğunu öne sürdü.

"KİRLİ POLİTİKALARA KARIŞTIRILMASIN"

Erdal Eren’in, Necdet Adalı’nın "kirli politikalara karıştırılmamasını" isteyen Esentürk, bu tür politikalardan herkesi men ettiklerini söyledi.

Esentürk, bir gazetecinin Anayasa değişikliğiyle ilgili sorusu üzerine, 12 Eylül Anayasa’nın tümden çöpe atılması gerektiğini düşündüğünü, bu yüzden Anayasa’nın bir yerinde "tadilat yapılmasının kendilerini kesmediği" görüşünü ifade etti.

Bu arada, şair Mehmet Özer de, Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezinde, 1 Eylül’den 15 Eylül’e kadar sürecek, 12 Eylül döneminde, öncesi ve sonrasında çekilen fotoğrafların, karikatürlerin yer aldığı sergilerin açılacağını bildirdi.

Dönemi anlatan belgesel gösterimlerinin yapılacağını ve başka etkinlikler de düzenleneceğini anlatan Özer, daha sonra Erdal Eren ve Necdet Adalı’nın ailelerine yazdığı mektupları okudu.

Haberin Devamı