Siyaset Erdoğan'a 'Adam değilsin'li jet yanıt
Paylaş
Erdoğan'a 'Adam değilsin'li jet yanıt

Başbakan Erdoğan'ın “CHP Genel Başkanı olmuşsun ama...'lı sözüne Kılıçdaroğlu jet hızıyla yanıt verdi: Dokunulmazlıkların arkasına saklanan adama kusura bakmasın adam denmez

‘EĞRİ BELASINI BULUR’

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Referandumda Hayır’ turlarına dün Konya’da devam etti. Kılıçdaroğlu önce Çumra, sonra da Karapınar’da konuştu. Kılıçdaroğlu Karapınar’daki konuşmasında kendisine Rize’de “CHP Genel başkanı oldun amma...” diyen Başbakan Tayyip Erdoğan’a jet yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: Recep Bey, Rize’de benim için ‘Rahmetli babası yaşasaydı evladım CHP genel başkanı oldun ama...’ demiş. Rahmetli babam derdi ki, ‘Oğlum sen doğru dur eğri belasını bulur’. Şimdi çıkmış benim için ‘Adam mı’ falan demiş. Dokunulmazlıkların arkasına saklanan adama kusura bakmasın ‘adam’ denmez.

‘SAPINA KADAR YİĞİT’

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: Yine Recep Bey Rize’de demiş ki, ‘Ben işçi emeklisiyim, sen memur emeklisisin’. Recep Bey, Allah aşkına bir defa da ağızından doğru bir laf çıksın. Ben senin Emekli Sandığı emeklisi olduğunu ispat edersem istifa edecek misin? Ben senin memur emeklisi olduğunu ispat edersem çıkıp milletten özür dileyecek misin? Biz adamın kitabını, ruhunu biliriz. Gözünün içine bakıp doğru söyleyip söylemediğini anlarız. Yiğit adam namuslu olur, doğru söyler. Yiğit adam, insanlara hizmet eder, vatandaşın ekmeğine göz dikmez. Yiğit adam sapına kadar yiğit olur.

Haberin Devamı

BEYAZ KEFEN YANITI

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Konya Çumra’daki konuşmasında da Başbakan Erdoğan’a yüklendi. Erdoğan’ın idam edilen eski Başbakan Adnan Menderes’i hatırlatıp, “Beyaz kefeni giyip yola çıktık” sözlerini hatırlatan Kılıçdaroğlu “Recep Bey’in tarihten haberi yok. İdam cezaları kalktı” dedi. Konuşmasında Adnan Menderes’in çocuklarına yazdığı vasiyetten bölümler okuyan Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

SATIŞI HATIRLATTI

Adnan Menderes, vasiyetinde oğluna ‘Bankadan para alınmasına asla tavassut (aracılık) etmeyeceksin’ diyor. Sen Sabah-atv ihalesinde damadının olduğu şirkete iki kamu bankasından 750 milyon dolarlık kredi aldın mı? (Sabah Gazetesi ile atv Televizyonu Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın danışmanlık yaptığı Çalık Grubu’na satılmıştı. Grup ihale bedelini devlet bankalarından aldığı kredi ile ödemişti) Menderes’e sahip çıkıyorsan, vasiyetine de sahip çık. Doğru adamsan, onun doğrularına da sahip çık.

Haberin Devamı