Gündem 'Erdoğan'a bebek bombasıyla suikast' iddiası

'Erdoğan'a bebek bombasıyla suikast' iddiası

Paylaş
'Erdoğan'a bebek bombasıyla suikast' iddiası

'Erdoğan'a bebek bombasıyla suikast' iddiası

Yunanistan'da 1 yıl süren bomba eğitiminin ardından Edirne'den Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra yakalanan DHKP-C üyesi 1'i kadın 3 kişinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a oyuncak bebekli suikast yapmayı planladığı öne sürüldü. Saldırganların bombayı Başbakan Erdoğan çocuklara oyuncak dağıtırken patlatmayı düşündüğü iddia edildi.

Haberin Devamı

İstanbul MİT Bölge Başkanlığı, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Edirne Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Yunanistan'da bomba eğitimi alan 1'i kadın 2 kişinin Meriç Nehri'ni kullanarak 20 Mayıs 2010 günü yurda giriş yaptığını belirledi. Bunun üzerine harekete geçep ekipler, 20-21 Mayıs 2010'da Edirne ve Tekirdağ'da düzenlediği operasyonda DHKP-C üyesi olduğu belirtilen Murat K., Elif A. ve Hasan D.'yi gözaltına aldı.

Bu kişilerin üzerlerinde ve evlerinde yapılan aramalarda 2 oyuncak bebek içerisine gizlenmiş 2 el bombası, uydu alıcı cihazı içerisine gizlenmiş 1 kilo patlayıcı, 175 cm uzunluğunda saniyeli fitil, kaset çalar ve radyo içerisine gizlenmiş 5 elektrik kapsülü, 9 mm çapında 49 fişek, CD çalar içerisine gizlenmiş vaziyette 6 adet değişik kamu kurumları ve özel şirketlere ait personel kimlik kartları, 2 sahte nüfus cüzdanı, bin Euro, 1420 TL ve bol miktarda örgütsel doküman ele geçirildi.

Haberin Devamı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen zanlılardan Murat K. ve Elif A.'nın yaklaşık 20 yıldır DHKP-C örgütü içinde faaliyet gösterdiği belirtildi. İki zanlının 1 yıl önce Yunanistan'a gittiği ve Lavrion isimli kampta bomba eğitimi aldığı ortaya çıktı. İki saldırganın Hasan D. tarafından Meriç Nehri üzerinden Türkiye'ye girmesine yardımcı olduğu anlaşıldı.

Saldırganların, Anayasa Paketi Referandumu öncesi İstanbul ve Ankara'da bombalı eylem düzenlemeyi planladığı öğrenildi. Bu kişilerin hedeflerinin başında ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğu öne sürüldü. Zanlıların içine patlayıcı koymayı düşündükleri oyuncak bebekleri Başbakan Erdoğan'ın çocuklara oyuncak dağıtımı sırasında patlatmayı düşündüğü iddia edildi. Örgüt üyelerinin dikkat çekmemek ve Başbakan Erdoğan'a rahatça yaklaşmak için çeşitli mesleklere ait düzenledikleri sahte kimlikleri kullanacağı belirtildi.

Emniyette işlemleri tamamlanan 1'i kadın 3 kişi Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

Elvan EZBER/İSTANBUL, (DHA)