Gündem Erdoğan'a hakaretten tutuklanan öğrenci serbest

Erdoğan'a hakaretten tutuklanan öğrenci serbest

Paylaş
Erdoğan'a hakaretten tutuklanan öğrenci serbest

Edirne'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklanan üniversite öğrencisi 22 yaşındaki Kadir Yavaş, avukatının itirazı üzerine serbest bırakıldı

Edirne’de çoğunluğu üniversite öğrencilerinden oluşan Birleşik Haziran Hareketi üyeleri, Trakya Üniversitesi Trakya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi Kadir Yavaş’ın tutuklanmasını protesto etmek için Tahmis Meydanı’nda toplanıp Saraçlar Caddesi’ndeki PTT binası önüne kadar slogan atarak yürüdü.

Haberin Devamı


Ellerinde ’Kadir Yavaş yalnız değildir’ afişiyle yürüyen yaklaşık 200 kişilik grup, PTT binası önünde basın açıklaması yaptı. Grup basın açıklaması öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanrak Edirne Kapalı Cezaevi’ne konulan Kadir Yavaş’ın, avukatının itirazı üzerine serbest bırakıldığını öğrendi. Karar arkadaşları arasında sevinçle karşılandı.

Birleşik Haziran Hareketi üyesi Onur Kılıç’ın İzmir’de tutuklanmasının hukuksuz olduğu için eylem yaptıklarını söyleyen Grup Sözcüsü Setif Erhan, "Bugün 2 arkadaşımız afiş astığı için gözaltına alındı. Yapılan bu saldırılar açıkça göstermiştir ki AKP’nin gün geçtikçe çığ gibi büyüyen Birleşik Haziran Hareketi’nden korkmaktadır. Gözaltına alınan ve tutuklanan tüm arkadaşlarımız serbest bırakılmasını istiyoruz" dedi.
Grup daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

Ali Can ZERAY/EDİRNE, (DHA)

Haberin Devamı