Siyaset Erdoğan'a 'İsrail' davası
Paylaş
Erdoğan'a 'İsrail' davası

İsrail'de alacaklarına el konulan Türk şirketinin yöneticisi, Başbakan Erdoğan'a tazminat davası açıyor

Yaklaşık 10 gün önce İsrail’deki alacaklarına el konulan Yılmazlar Holding, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a tazminat davası açmaya hazırlanıyor. İsrail icra mahkemesinin kararını örnek gösteren şirketin CEO’su Ahmet Reyiz Yılmaz, “Mahkeme kararı verirken Başbakan Erdoğan’ın söylemlerini dikkate aldı. Ancak kendisi bize sahip çıkmadı. Tazminat davasını kazanırsak parayı Mehmetçik Vakfı’na bağışlayacağım” dedi.

Hürriyet gazetesinin haberine göre İsrail'in Gazze yardım gemilerinden Mavi Marmara’ya düzenlediği kanlı operasyonun ardından, İsrail’de iş yapan Türk şirketlerine baskıların ‘icra kıskacı’na dönüşmesi Yılmazlar Holding’i harekete geçirdi. İsrail icra mahkemesinin alacaklarına el koymasının ardından 10 gün geçtiğini söyleyen Yılmazlar Holding CEO’su Ahmet Reyiz Yılmaz, “Bu zamana kadar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arkamızda durmadı. Bize sahip çıkmadı. Oysa mahkemenin verdiği karar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi tutumuyla ilgiliydi. Biz de kendisine tazminat davası açacağız. Davayı kazanırsak parayı Mehmetçik Vakfı’na bağışlayacağız” dedi.

10 gün geçti

İsrail’deki alacaklarına el konulduğu günden itibaren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın hiç bir tepki vermediğini söyleyen Ahmet Reyiz Yılmaz şu değerlendirmeyi yaptı: “Mahkeme bizi dinlemeden karar verdi. Bu kararı verirken de ‘Başbakan’ın tavrı nedeniyle İsrail hükümeti sizi artık burada barındırmaz. Şirket de parayı alamaz’ dediler. Başbakan’ın arkamızda durmasını isterdik. Aradan 10 gün geçti. Hala bir girişim olmadı. Paramızı alamıyoruz. Şimdi Başbakan’a tazminat davası açacağız. Eğer davayı kazanırsak alacağımız parayı Mehmetçik Vakfı’na bağışlayacağız.”

İlgili tedbir kararının ortaya çıktığı günden bugüne konuyu hükümete ve Başbakan’a ilettiklerini anlatan Ahmet Reyiz Yılmaz, “İsrail nezdinde hiçbir girişimde bulunulmadı ve firmamız İsrail hükümetinin yaptırımları ile karşı karşıya bırakıldı. Şirketimiz, gerekçesi Başbakan’ın söylemleri olan emsali olmayan bir hukuksuzluk ile karşı karşıya kaldı. Amaç bu haksız davayı emsal hale getirip firmamızın İsrail’de var olan 16 yıllık başarılı faaliyetlerini sonlandırmaktır. Konuya sebebiyet veren Sayın Başbakan’ın, bizi İsrail karşısında yalnız bırakması kabul edilemez.”

Burdaki şirketleri rahat

İsrail'de faaliyet gösteren Türk şirketlerine yönelik baskıların devam ettiğini belirten Ahmet Reyiz Yılmaz, şu bilgileri verdi: “Türk şirketleri baskı altında. Ancak Türkiye’de faaliyet gösteren İsrailli firmalar bu süreçte etkilenmedi. Bunlara kimse bir şey demedi veya her hangi bir yaptırım olmadı. Bize yapılanlardan sonra kimse arkamızda durmadı. Bu konu biran önce adım atılması gerekiyor. İsrail’de baskı var.”

(Hürriyet)

2

Haberin Devamı