Siyaset Erdoğan'a Kıbrıs'tan danışman
Paylaş
Erdoğan'a Kıbrıs'tan danışman

Erdoğan'a Kıbrıs'tan danışman

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın askeri danışmanlığını da yürüten Genelkurmay Harekât Başkanı Korgeneral Mehmet Eröz, Balyoz davası sanığı Korgeneral Nejat Bek’ten boşalan Adana Merkezli 6. Kolordu Komutanlığı’na atandı.

Haberin Devamı

Erdoğan’ın askeri danışmanlığına ise, eski genelkurmay başkanları İsmail Hakkı Karadayı ve Hüseyin Kıvrıkoğlu’nun özel kalem müdürlüğünü de yapan KKTC (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti) Güvenlik Kuvveti Komutanı Korgeneral Abdullah Recep getirildi.

ÖZEL KUVVETLER’E GÜVENÇ

Adı Ergenekon davasıyla gündeme gelen ve bu yılki YAŞ’ta yeniden tümen seviyesine indirilen Özel Kuvvetler Komutanlığı’na da Kara Kuvvetleri Komutanlığı Lojistik Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Yıldırım Güvenç atandı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a yönelik suikast iddialarıyla Türkiye’nin gündemine oturan ‘kozmik’ oda aramalarının yapıldığı Seferberlik Tetkik Kurulu Başkanlığı’na da dikkat çekici bir atama yapıldı.

Hakkâri Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Lokman Ekinci, Özel Kuvvetler Komutanlığı Seferberlik Tetkik Daire Başkanlığı’na atandı. Bu görevde bulunan Tümgeneral Selahattin Kısacık ise Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı Kurmay Başkanlığı’na getirildi.

Haberin Devamı