Siyaset Erdoğan'a, Obama gömleği
Paylaş
Erdoğan'a, Obama gömleği

Çelik yelek giymekten hoşlanmayan Başbakan Erdoğan için ABD Başkanı Obama'nın da kullandığı kurşun geçirmez gömleklerden sipariş edildi

Başbakan Erdoğan’ın konuşma yaptığı kürsünün içini kurşun geçirmez çelik plakayla kaplayan koruma görevlileri, zaman zaman Erdoğan’dan çelik yelek giymesini de istiyor. Bu taleplere pek sıcak bakmayan Erdoğan’ın, bazı durumlarda yeleği giydiği de oluyor.

Çelik yelek, gömlek altında pot yaptığı için de tercih edilmiyor. Bunun üzerine alternatif bir yöntem arayan görevliler, çareyi Obama’nın da kullandığı ‘Bullet Proof’ adıyla bilinen özel yapım çelik gömleklerden sipariş vermekte buldu.

Bu çelik gömlekler, normal çelik yeleklerden daha ince ve daha hafif. Ultra yüksek moleküler yoğunlukta polietilen malzemeden yapılan gömleklerin, kurşuna mukavemeti üst seviyede.

FİYATI 12 BİN DOLAR

İçinde çelik bulunmayan gömlekler, özel bir kumaştan imal ediliyor. “Çelik” ifadesi kurşun geçirmeyecek kadar dayanıklı olduğu için kullanılıyor. VIP satışı yapılan çelik gömleklerin fiyatı, 12 bin dolar.

Gömleklerden biri, Milli İstihbarat Teşkilatı’nda da denendi. Yakın mesafe tabanca, Uzi gibi makineli tabanca, MP4 ve uzak mesafe tüfek atışlarında başarılı sonuçların alınmasının ardından Erdoğan’ın beden ölçülerine uygun sipariş verildi.

Hürriyet

Haberin Devamı