Siyaset Erdoğan'a 'riyakâr' suçlaması
Paylaş
Erdoğan'a 'riyakâr' suçlaması

MHP lideri Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın AKP grubunda yaptığı konuşmanın, Türk siyasi tarihine riyakârlık örneği olarak geçeceğini söyledi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yazılı açıklaması şöyle:

“Başbakan Erdoğan'ın 20 Temmuz 2010 günü AKP Meclis Grup toplantısında yaptığı konuşma siyasi tarihimize kara bir ilkesizlik, riyakârlık, siyasi sahtekârlık ve münafıklık örneği olarak geçecektir.

Türk milleti yalan gözyaşları döken Başbakan'ın siyasi tükenişinin hazin tablosunu ibretle izlemiştir. Türkiye'yi etnik temelde bölmeyi amaçlayan "PKK açılımı"nın ve AKP'nin sekiz yıllık yıkım dönemindeki yolsuzluk ve hırsızlıklarının hesabının yargı önünde görüleceği siyasi mahşer günü çok yakındır.

Siyasi ihtiras ve korkuların ruhunda yarattığı kasırgaların etkisi altındaki Başbakan'ın marazi ruh halinin nedeni budur. Bu hezeyanlar Başbakan'ın son çırpınışlarıdır.

Başbakan'ın Anayasa değişikliği konusundaki gizli amacı ve niyeti "etnik bölücülüğün önünü açmak ve yolsuzlukların hesabını vermekten kaçmak"tır.

Grup konuşmasında “trajik bir siyasi tarihi önünüze getireceğim, bu dram olacak" diyen Başbakan aslında kendi dramını sahneye koymuştur.

12 Eylül 1980 askeri darbesinde darağaçlarında ve işkencelerde hayatlarını kaybedenlerin hatıralarına sığınan Başbakan'ın hem ülkücü hem de devrimci özelliklerini bugüne kadar içinde gizlediği bu vesileyle anlaşılmıştır.

"PSİKİYATRİ ALANINA GİRECEK DURUM"

Ancak, bunu otuz yıl nasıl sakladığı, bu bastırılmış duyguların ruhunda nasıl bir tahribata yol açtığını tam olarak anlaşılamamıştır.

Psikiyatrinin alanına giren bu ilginç durumun konunun uzmanlarınca incelenmesi yararlı olabilecektir.

Ülkücü şehidimiz Mustafa Pehlivanoğlu'nun son mektubunu bazı pasajları atlayarak kürsüde okuyan Başbakan'ın senaryo gereği sahte gözyaşı dökmesi riyakârlığın ve ilkesizliğin zirvesi, son noktası olmuştur.

AKP Yalan Kumpanyasıönı bekleyen akıbet 12 Eylül 2010 günü milli irade duvarına çarpmaktır. Türk milliyetçileri ve ülkücü camia, şerefli hatıralarını ebediyete kadar yüreklerinde yaşatacağı aziz şehitlerimizin ruhları ile birlikte 12 Eylül 2010 günü Başbakan'ı referandum sandığı başında bekliyor olacaktır."

2

Haberin Devamı