Siyaset Erdoğan'a tarih dersi
Paylaş
Erdoğan'a tarih dersi

CHP'li Anadol, “Dersim bombalanırken İnönü cumhurbaşkanıydı” diyen Başbakan Erdoğan'ı, “O dönem Atatürk cumhurbaşkanı, Bayar da başbakandı” diye uyardı

DERSİM YANITI

Başbakan Tayyip Erdoğan, Sakarya’daki konuşmasında cumhuriyet tarihinin ilk Kürt ayaklanması olan Dersim (Tunceli) isyanına değinmişti.

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da Tuncelili olduğunu söyleyerek “Dersim o zamanki cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün emriyle yani CHP tarafından bombalandı” demişti.

CHP Grup Başkanvekil Kemal Anadol dün İzmir’de Başbakan Tayyip Erdoğan’a yanıt verdi.

‘İNÖNÜ YOKTU’

Dersim olaylarının 21 Mart 1937’de başladığını belirten CHP’li Anadol, şunları söyledi: Olaylar devam ederken hükümet oraya asker gönderdi.

20 Eylül 1937’de Başbakan İnönü, Atatürk’ün izniyle 1.5 ay izne ayrıldı. Başbakan vekili olarak İktisat Vekili Celal Bayar atandı.

İdari, siyasi sorumluluk Celal Bayar’da, sayın İnönü yok. 22 Ekim 1937’de ayaklanma denetim altına alınmış. Bombalama varsa bu arada olmuş.

ALEVİLERE MESAJ

CHP’li Anadol şöyle devam etti: Sayın İnönü’nün bombalama emrini verdiği de yalandır. Atatürk cumhurbaşkanıdır. Sen çık Atatürk’e söyle, Celal Bayar’a söyle.

Bütün bunları Alevilere hoş görünmek, oylarını ‘Evet’e çevirmek için yapıyor. Aleviler bu oyuna gelmez. Hacı Bektaş çeşmesinden Recep Tayyip Erdoğan’ın musluğuna su gitmez

2

Haberin Devamı