Siyaset Erdoğan'dan "12 mil" açıklaması
Paylaş
Erdoğan'dan "12 mil" açıklaması

Erdoğan'dan "12 mil" açıklaması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği’nin (AB) Türkiye’den hava sahası ve limanların açılması talebine ilişkin olarak, "Eğer eş zamanlı olarak açmaya varlarsa biz de varız. Bunu zaten ilgili bakan arkadaşlarım da her zaman dile getiriyorlar. Biz de uluslararası
toplantılarda dile getiriyoruz. Bizden kimse kalkıp bu noktada farklı şeyler beklemesin" dedi.

Haberin Devamı

Rixos Grand Otel’de, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ile Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın imzalayacağı, Eğitimde Fatih Projesi İş Birliği Protokolü’nün imza törenine katılan Erdoğan, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, Avrupa Birliği’nin Türkiye’den hava sahası ve limanların açılması talebine ilişkin bir soru üzerine, "Eğer eş zamanlı olarak açmaya varlarsa biz de varız. Bunu zaten ilgili bakan arkadaşlarım da her zaman dile getiriyorlar. Biz de uluslararası toplantılarda dile getiriyoruz. Bizden kimse kalkıp bu noktada farklı şeyler beklemesin" dedi.

Yunanistan’ın karasularını 12 mile çıkarmasına ilişkin haberlerin hatırlatılması üzerine Erdoğan, "12 mille alakalı olarak ’anlaşmaya varıldı’ diye bir şey yok. Bir defa çalışmalar görüşmeler devam ediyor. Anlaşmaya varıldığı anda zaten taraflar birleşik olarak açıklamasını yaparlar. Yani ’şu şu şu konularda şu şu şekilde anlaşılmıştır’ denir. Henüz böyle bir şey söz konusu değil, Görüşmeleri yetkili arkadaşlarımız devam ettiriyorlar. Belli bir noktaya varınca önümüze getirecekler. Gerekli açıklamayı da o zaman yaparız" diye konuştu.

Haberin Devamı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, NATO Balistik Füze Savunma Sisteminin Komutasının kimde olacağına ilişkin olarak da "Komuta olayına gelince, bunlar bundan sonra yapılacak olan birleşimlerde, bir araya gelmelerde o zaman tespit edilecek. Şu anda komuta şu ülkededir diye belirlenmiş bir şey söz konusu değil" dedi.