Siyaset Erdoğan'dan 26 ülkeye 'nükleer' mektup
Paylaş
Erdoğan'dan 26 ülkeye 'nükleer' mektup

Erdoğan'dan 26 ülkeye 'nükleer' mektup

Erdoğan'ın mektubunda, Türkiye'nin nükleer silahlara ilkesel olarak karşı çıktığını, bölgenin bu tür silahlardan tamamen temizlenmesi gerektiğini ifade ettiği belirtildi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, İran’ın nükleer programıyla ilgili olarak 26 ülke liderlerine mektup gönderdiği açıklandı. Başbakanlık'tan yapılan açıklamada şöyle denildi: "BM Güvenlik Konseyi daimi ve geçici üyeleri, P5 + 1 ülkeleri, Türkiye’ye komşu ülkeler ile bölge ülkelerine gönderilen mektupta Başbakan Erdoğan, Türkiye, Brezilya ve İran arasında yapılan anlaşma hakkında bilgi vermiştir. Başbakan mektubunda, Türkiye’nin nükleer silahlara ilkesel olarak karşı çıktığını, bölgenin bu tür silahlardan tamamen temizlenmesi gerektiğini ifade etmiştir. Diplomasi ve müzakere masasının hala en etkili yol olduğunu vurgulayan Başbakan Erdoğan, Türkiye’nin aklıselim, sağduyu, adil yaklaşım ve hukukun üstünlüğünü savunan politikalarına devam edeceğini dile getirmiştir"

Açıklamada Başbakan Erdoğan’ın mektup gönderdiği ülkeler şöyle belirtildi:

"Almanya, Avusturya, Azerbaycan, BAE, Bahreyn, Bosna, Bulgaristan, Çin, Fransa, Gabon, Gürcistan, Irak, İngiltere, Nijerya, Japonya, Katar, Kuveyt, Libya, Lübnan, Meksika, Oman, Suudi Arabistan, Suriye, Rusya, Uganda ve Yunanistan"

Dilhun GENÇDAL- İSTANBUL DHA

Haberin Devamı