Gündem Erdoğan'dan ayakkabı cevabı

Erdoğan'dan ayakkabı cevabı

Paylaş
Erdoğan'dan ayakkabı cevabı

Meclis'te CHP'li Aylin Nazlıaka'nın sözleri üzerine başlayan ayakkabı tartışmasına değinen Başbakan Erdoğan, "O ayakkabıyı atma sana lazım olur. Bunların kalitesi bu, seviyesi bu" dedi.

Meclis'teki 'ayakkabı' tartışmasına 12. cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

Haberin Devamı

AK Parti genel merkezinde kendisi için düzenlenen veda resepsiyonunda konuşan Erdoğan, CHP'li milletvekili Aylin Nazlıaka'nın Meclis Genel Kurulu'nda AK Partili vekillere yönelik sözlerine değindi. Erdoğan, "O ayakkabıyı atma sana lazım olur. Bunların kalitesi bu, seviyesi bu" ifadesini kullandı.

Partinin karar organlarıyla başbakan ve parti genel başkanının belirlenmesi için toplantıların devam ettiğini kaydeden Erdoğan, "2015 seçimlerine 90 gün kala biz bu işi bitirmeliyiz. 90 gün kala yeni kan yeni heyecan, inşallah hep birlikte 2015 seçimlerine hazırlanmalı ve sandıkları AK Parti olarak patlatmalıyız" diye konuştu.

Başbakan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şu şekilde: "Partinin karar organlarıyla yaptığımız görüşmelerde arkadaşlarımız kanaatlerini ilettiler. Bizde katılımcılık önem arz ediyor. Bunun neticesinde ortaya çıkacak tabloyla 27 Ağustos'ta birlik beraberlik içinde büyük kongre delegeleri kararlarını verecektir ve yeni genel başkanımızla geleceğe yürüyeceğiz. Çok büyük bir gayretin ortaya konulması gerekiyor. Yeni anayasa heyecanımız var. Bu konuda her türlü fedakarlığı yaptık. Muhalefetin içi ipe un sermek. Bundan sonraki süreçte hedef, anayasa değişikliğini yapabilecek parlamentodaki gruba sahip olmak. Bu olmazsa 330'u yakalamak suretiyle halka gidebilecek bir referandum sayısına ulaşabilmek. Onun için de başbakan genel başkan belli olduktan sonra, ki bugün burada hepsini konuştuk. Dedik ki genel başkan aykırı genel başkan ayrı, ilkelerimize aykırı olur. Bizim burada birlikteliğimizi sağlamamız lazım. Bu birliktelikle de hemen bu seçimin kongernin ardından eylül-ekim gibi süratle belde seçimleri ilçe seçimleri il seçimlerini yapmalıyız. 2015 seçimlerine 90 gün kala biz bu işi bitirmeliyiz. 90 gün kala yeni kan yeni heyecan, inşallah hep birlikte 2015 seçimlerine hazırlanmalı ve sandıkları AK Parti olarak patlatmalıyız. AK Parti kurulduğundan bu yana parçalacak, gidecek denildi. Bınlar milletle aynı istikamete kıbleye bakmıyor.

Haberin Devamı

Biz milletle aynı istikamettedir. Yeter ki biz birbirimize çelme takmayalım. Bunlara prim vermediğimiz sürece bu hareket geleceğe daha güçlü şekilde gidecektir. Sağlam temeller üzerine inşa ettik. Basit hesaplar içinde olmadı. Millete hizmet aşkıyla çalıştık. Bu ülkede yapacağımız daha çok iş var. Büyük düşünmeye mecburuz. Artık gündemi belirlenen bir Türkiye yok, gündem belirleyen bir Türkiye var. Biz bu yolculukta 2015'i farklı değerlendirmemiz lazım. 2015'e çok güçlü hazırlanmamız lazım. Tabii ki Erdoğan malum, büyük, gelişir ve ölür. Partimizin ömür süreci ne kadar uzun olursa Türk milleti de o kadar istifade edecektir. AK Parti Türkiye'nin sigortasıdır. Kardeşliğimiz üzerinde herhangi bir spekülasyona izin vermeyelim. Yeter ki biz birbirimizle uğraşmayalım. Beraber olalım, iri olalım, diri olalım. Şu anda Meclis kapandı. Pazar gününün o heyecanını bize yaşatmak istemeyenler parlamentoda ayakkabılarla uğraşıyor. O ayakkabıyı atma sana lazım olur. Bunların kalitesi bu, seviyesi bu. Ama bizim kadın kollarımız, hanım milletkillerimiz onların seviyesine hamdolsun onların seviyesine düşmediler ve düşmeyecekler. Onlar onurlarıyla vakarlarıyla onlara en güzel yanıtı zatern veriyorlar. Dolayısıyla geleceğe yönelik parlamentodaki duruşumuzda önem arz ediyor."

Haberin Devamı

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, hükümetin kadın politikalarını eleştirdiği konuşma sırasında kendisine laf atan AK Partili vekillere "Şeytan diyor ki, çıkar şu ayakkabını fırlat, ama bir ayakkabıma bakıyorum, bir de sizlere. Değmez diyorum açıkçası" ifadelerini kullanmıştı. Nazlıaka'nın bu sözleri ilerleyen günlerde de devam edecek tartışmaların başlangıcı olmuştu.

Haberin Devamı