Siyaset Erdoğan'dan Bahçeli'ye 2023 yanıtı
Paylaş
Erdoğan'dan Bahçeli'ye 2023 yanıtı

Başbakan Erdoğan, MHP Lideri Bahçeli'nin "2023 projemizi taklit ediyorlar" sözlerine yanıt verdi

Başbakan Erdoğan, partisinin Kızılcahamam’daki 9’uncu İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın kapanışında yaptığı konuşmada, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bugün kurultayda "2023" ile ilgili sözlerine yanıt verdi.

Bahçeli, AK Parti’nin, MHP’nin "2023 projesini taklit ettiğini ve tüm uyarılarına rağmen bundan vazgeçmediğini" savunmuştu.
Başbakanın 2071 hedefinin tamamen aldatmaca olduğunu ve asıl manasından uzak kaldığını öne süren Bahçeli, "Bu gidişle Malazgirt Zaferi’nin bininci yıl dönümünde Anadolu’da Türk milleti kalmayacaktır. Başbakanın 2071 hedefinde Türk milleti yoktur. Başbakanın 2071 hedefinde Türk yoktur, Türk vatanı da yoktur" şeklinde konuşmuştu.

ERDOĞAN: PATENTİ SİZE AİTSE BEDELİNİ ÖDEYELİM


Başbakan Erdoğan Kızılcahamam'daki toplantıda yaptığı konuşmada, Bahçeli'ye şu yanıtı verdi:

"MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kongre konuşmasında 2023 Vizyonu kavramını daha önce kendilerinin kullandığını söylüyor. Bir nevi mülkiyet iddiasında bulunuyor, AK Parti’ye yönelik suçlamalarda bulunuyor. Doğrusu bu kadar yüzeysel ve sığ bir anlayışa yorum yapmak bile abestir. AK Parti’nin bugüne kadar somut projelerle, icraatlarla, yatırımlarla ortaya koyduğu vizyona diğer partilerin hayalleri bile yetişemez. Bunların, AK Parti'nin 2023 hedeflerini anlaması, algılaması, bunlarla yarışması mümkün değildir. 2002'de bitmiş, tükenmiş bir Türkiye'yi DSP, ANAP, MHP'den devraldık. Şu anda DSP ve ANAP ortada yok. MHP ise ayakta durmaya çalışıyor. 2023'ün patenti size aitse bedeli neyse ödeyelim. Onların konuşmasında sadece hamaset, tutarsız laf kalabalıkları var. Sayın Bahçeli, 2023'ü zikrediyorsan, 2023 için nerede, hangi belgelerle projen, planın var, bunları açıkla, biz de samimiyetini anlayalım."

Haberin Devamı

ATAMA BEKLEYEN ÖĞRETMENLER

Atama bekleyen öğretmenlerin durumunun, medya tarafından çarpıtıldığını söyleyen Erdoğan, "Bazı beklentilere noktayı koymak istiyorum" diyerek şunları söyledi:

"Yaklaşık 120 bin öğretmene ihtiyacımız var.Kadro eksiğini gidermemiz bütçeye, ekonomiye bağlı. İhtiyacın karşılanması başka bir şey, mezun olan herkesin atanması başka bir şeydir. Okulunu bitiren herkesin atanması söz konusu olmaz. Dünyanın hiç bir yerinde böyle bir şey yok. Şu öğretmen meselesinde bile en fazla personel atamasını Milli Eğitim'e biz veriyoruz. Yüzde yüz olarak bunu hemen çözmemiz mümkün değil. Önümüzdeki program çerçevesinde bu eksiklikleri gidereceğiz."


POSTA İNTERNET