Siyaset Erdoğan'dan Bakan Yıldız'a talimat
Paylaş
Erdoğan'dan Bakan Yıldız'a talimat

İsveç'te temaslarda bulunan Başbakan Erdoğan, alternatif enerji sistemleriyle yakından ilgilendi, bir de talimat verdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Stockholm Vartaverkent'te alternatif enerji üretimi yapan bir şirkette incelemelerde bulundu.

İNCELEYİP TALİMATI VERDİ

Başbakan Erdoğan, Stockholm'deki temasları kapsamında, Fortum Enerji şirketinin tesislerini gezdi. Fortum Enerji şirketinde bio yakıt, ağaç ürünleri, şehir atıkları, dalga gücü, su ve güneşten enerji üretimine ilişkin şirket yetkililerinden brifing alan Başbakan Erdoğan, dalga gücü, ağaçtan enerji üretimi ve evsel çöp atıklarından beton üretimiyle ilgilendi. Sistemi yakından inceleyen Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a projeyle ilgili talimat verdi.

İSVEÇ İDDİALI

Ülkede kurulu hidroelektrik santralinin tahliye kanallarının uydu bağlantısı ile açılmasını izleyen Başbakan Erdoğan, dere yatağındaki insansız kamerayla suyun yükselişini izledi. İsveç'in iddialı olduğu teknolojileri uygulayan şirket, Stockholm'un bir bölümünün ısıtma ve soğutmasında alternatif enerji kaynaklarının kullanımını sağlıyor.

BAKANLAR DA EŞLİK ETTİ

Erdoğan'a ziyareti sırasında İsveç Enformasyon Teknolojileri ve Enerji Bakanı Anna-Karin Hatt, Stockholm Valisi Sten Nordin eşlik ederken, Türkiye heyetinde Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım yer aldı.

Haberin Devamı