Siyaset Erdoğan'dan Baykal'a: Bırak ucuz hesapları
Paylaş
Erdoğan'dan Baykal'a: Bırak ucuz hesapları

Başbakan Erdoğan, darbe iddialarıyla ilgili tavrını eleştirdiği CHP Lideri Baykal'a şöyle seslendi

‘KARA BİR LEKE’

Başbakan Tayyip Erdoğan partisinin dünkü grup toplantısında CHP Lideri Deniz Baykal’ın darbe iddialarıyla ilgili tavrını sert sözlerle eleştirdi. Ortada karanlık iddialar bulunduğunu söyleyen Erdoğan, “Sayın Baykal, bu planların, iddiaların tek hedefi, AK Parti iktidarı değildir, Türk demokrasisidir. AK Parti’yi gözden düşürecek, devre dışı bırakacak karanlık hesaplar, sanma ki senin önünü açar, seni iktidara taşır. Bırak bu tür ucuz hesaplar yapmayı da bir kez olsun demokrasiyi savun” dedi. Baykal’ın tavrının “Tarihe kara bir leke olarak kazınacağını” öne süren Erdoğan şöyle devam etti:

HATIRLATTI!

Gerek ’Ergenekon’ davası konusunda, gerek darbe iddiaları konusunda, Sayın Baykal’ın kullandığı şu tanımlamaları affınıza sığınarak burada hatırlatmak isterim; ‘skandal, fiyasko, safsata, tuzak, pusu, intikam operasyonu, Cumhuriyet ile hesaplaşma, abuk subuk işler, deli saçması, masal bunlar, geri zekalıların bile inanmayacağı şeyler, Aşk-ı Memnu dizisi...’ Bu sıfatlar ve tanımlamalar niçin kullanılıyor? Çete iddiaları niçin kullanılıyor? Yargıda olan bir dava için kullanılıyor. Bununla da kalmadı, çok daha ileri gitti ve çetelerin avukatı olduğunu ilan etti.

‘KİMSE FİŞLENEMEZ’

CHP ve MHP’den gelen “Mağdur rolü oynuyorlar” eleştirisini de yanıtlayan Erdoğan, “AK Parti, hiçbir zaman mağdur rolü oynamadı, oynamayacaktır da. O eski siyasetçilerin yaptığını yapmamıştır. Sineye çekmemiş, başını öne eğmemiştir” diye konuştu. Hiç kimsenin etnik kökeni, din ve mezhebi nedeniyle tehlike olarak görülemeyeceğini belirten Erdoğan şöyle devam etti: Bu ‘Alevidir’, ‘Bu Sünnidir’, ‘Bu Türk’tür’, ‘Bu Kürt’tür’, ‘Bu başını örter’, ‘Bu alkol kullanır’ diyerek, kimse potansiyel suçlu ilan edilemez. Adının yanına da not düşülemez, fişlenemez.

‘YAZABİLİYOR MUYDUN?’

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yıpratılmasına asla izin vermeyeceklerini belirten Erdoğan, “Darbe iddialarıyla ilgili neden 7 yıl beklediniz?” diye soranlara da şu yanıtı verdi: Diyorum ki Türkiye, bu demokratik olgunluğa ancak bugün ulaşmıştır. Şartlar bugün oluşmuştur, buraya kolay gelmedik. Onun için bugün bu konuları ele alıyoruz. Ama bunu yazan ve çizenlere de ayrıca söylüyorum; 10 yıl öncesine bir gidelim, bakalım, 10 yıl öncesinde köşende böyle yazı yazabiliyor muydun? Var mıydı böyle bir şey? ’Ferman buyurdunuz efendim’ diyordunuz. O günlerinizi çok iyi biliyoruz.

2

Haberin Devamı