Siyaset Erdoğan'dan bir ilk
Paylaş
Erdoğan'dan bir ilk

Başbakan Erdoğan, Irak'taki Hz. Ali türbesini ziyaret eden ilk sünni lider oldu

Başbakan Erdoğan, iki günlük Irak ziyareti çerçevesinde bugün Necef'e geçti ve Hz. Ali'nin türbesini ziyaret ederek burada dua etti. Erdoğan'ın bu ziyareti İslam dünyası için ilk. Zira ilk kez Şii mezhebi dışında Sünni bir Müslüman lider Hz. Ali türbesini ziyaret etmiş oldu.

Haberin Devamı

Erdoğan'ın türbe ziyareti, iki mezhep arasında gerilimin arttığı bir dönemde Sünni ve Şii dünyasının yakınlaşmasında önemli bir adım olarak görülüyor. Erdoğan, türbeden çıktıktan sonra şehir merkezinden yürüyerek Şii dini lider Büyük Ayetullah Ali Sistani ile görüşmeye gitti.

>> TÜRK İŞADAMLARININ OTELİNE SALDIRI

Bu arada çevrede yoğun güvenlik önlemi alındığı görülürken, medya da Erdoğan'ın ziyaretine büyük ilgi gösterdi. Başbakan Erdoğan'ın Necef'ten sonraki durağıysa Erbil kenti olacak. Erbil'i ziyaret edecek olan Erdoğan, burada bölgesel Kürt yönetimi Başkanı Mesud Barzani ile biraraya gelecek.

IRAKLILAR YOĞUN İLGİ GÖSTERİYOR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Irak ziyareti kapsamında beraberindeki heyet ile Kazımiye ve İmam-ı Azam Ebu Hanife türbelerini ziyaret etti. Türbelerde dua eden ve ilgililerden bilgi alan Başbakan Erdoğan’a Kur’an-ı Kerim armağan edildi.

Haberin Devamı

BİR SONRAKİ DURAĞI ERBİL

Başbakan Erdoğan'ın Necef'ten sonraki durağıysa Erbil kenti olacak. Erbil'i ziyaret edecek olan Erdoğan, burada bölgesel Kürt yönetimi Başkanı Mesud Barzani ile biraraya gelecek.