Gündem Erdoğan'dan adalardaki faytonlarla ilgili açıklama

Erdoğan'dan adalardaki faytonlarla ilgili açıklama

Paylaş
Erdoğan'dan adalardaki faytonlarla ilgili açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Yenikapı'daki mitingde kamuoyunun uzun süredir gündeminde yer alan Büyükada'daki fayton konusuna noktayı koydu. Erdoğan atları özgürlüklerine kavuşturmak için 5119 sayılı yasayla ilgili bir çalışma yürüttüklerini söyledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yenikapı'da düzenlenen "Büyük İstanbul Mitingi"nde halka seslendi. Erdoğan İstanbul Büyükada'da ticari olarak düzenlenen fayton turlarının gündemlerinde olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

'ÇALIŞMA YÜRÜTÜYORUZ'

Erdoğan "Adalar'daki atları, faytonların boyunduruğundan kurtarıp özgürlüklerine kavuşturmak için bir çalışma yürütüyoruz.

Biz hayvanlar için vakıf kurmuş, kuş evleri yapmış, peygamberi kedisi ölen bir çocuğa başsağlığına gitmiş bir medeniyetin çocuklarıyız" dedi.

Geçtiğimiz günlerde Sakarya'da bir yavru köpeğin ayakları ve kuyruğunun kesilmesinin ardından ölmesiyle toplumda yaşanan hassasiyete dikkat çeken Erdoğan "Hayvanseverler, ister ev, ister sokak...

Bunlar üzerindeki çalışmaları 5119 yasayı çok daha farklı bir şekilde ele alıp değerlendireceğiz. Bu operatör (Sakarya) bugün tutuklandı, olayın kabul edilebilir hiçbir yanı yok ama bu hassasiyeti göstermek önemli" diye konuştu.