Siyaset Erdoğan'dan CHP'ye ağır suçlama
Paylaş
Erdoğan'dan CHP'ye ağır suçlama

Başbakan Tayyip Erdoğan, sivil diktatörlük tartışmalarına yanıt verirken, "Türkiye tek parti diktatörlüğünü CHP ile yaşadı" diye konuştu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Memur-Sen'in düzenlediği, "Uluslararası Demokrasi Kongresi"nin açılışına katıldı. Burada bir konuşma yapan

Başbakan Erdoğan, gündemdeki ‘sivil diktatörlük’ tartışmalarına da yanıt verdi ve ana muhalefet partisi CHP’ye yüklendi.

Türkiye’nin, bir yandan çok hızlı bir şekilde değişim ve dönüşüm yaşarken diğer bir yandan bazı gündem maddelerini, bazı tartışma konularını bir türlü eskitemediğini, bir türlü çöp kutusuna atamadığını kaydeden Başbakan Erdoğan şunları ekledi:

"100 YILDIR LAİKLİK TARTIŞILIYOR"

"Neredeyse 100 yıldır, hatta ondan da fazla bir süredir bu ülke döne döne irtica kavramını tartışıyor. Laiklik kavramı, anlamı, özü, hedefi, amacı belliyken bizde yaklaşık 100 yıldır tartışılıyor. 'Takiyye gibi, sivil vesayet gibi, sivil diktatörlük gibi' kavramlar, belli periyotlarla ısıtılıp ısıtılıp ülkemin gündemine taşınıyor."

Erdoğan, son bir kaç haftadır belli çevrelerin, bir tartışma başlattığını, "Türkiye sivil diktatörlüğe gidiyor", "tek parti diktatörlüğü", "sivil vesayet, sivil faşizm var" denildiğini belirterek, şöyle devam etti:

"ÖNCE AYNAYA BAKIN"

"Bu tartışmalar ibretlik tartışmalardır. Bu tartışmaların ibretlik olduğu, o eski gazete manşetleriyle aynen ortaya konmuştur. Merhum Adnan Menderes'i idam sehpasına götüren 40 yıl önceki manşetlerle bugün atılan manşetler arasında içerik itibarıyla herhangi bir fark yok."

Çok partili demokratik hayatın, eski Başbakanlardan Adnan Menderes'e çok şeyler borçlu olduğunu söyleyen Erdoğan, "Bize 'tek parti diktatörlüğüne Türkiye gidiyor' iftirasını atanlar, önce aynaya bir baksınlar.

"TEK PARTİ DİKTATÖRLÜĞÜNÜ CHP İLE YAŞADIK"

Bu ülke, tek parti diktatörlüğünü yaşadı. Kiminle yaşadı, CHP ile yaşadı. O diktatörlük döneminde CHP'nin il başkanları aynı zamanda o ilin valisi, belediye başkanıydı. Bunları bu ülke gördü, yaşadı. Şimdi hangi yüzle kalkıp da onların o yandaş düşünce grupları bunları söyleyebiliyor. Ayıp oluyor ayıp.

Biraz kendinize çeki düzen verin. Bu millet bunları yutmaz artık geçti bu işler. Menderes'te bu kırıldı. Menderes bu noktada milletin teveccühüne mazhar olduysa kalkıp buna herhangi bir iftiraya yeltenemezsiniz ki" diye konuştu.

Haberin Devamı