Siyaset Erdoğan'dan çok sert Bahçeli eleştirisi
Paylaş
Erdoğan'dan çok sert Bahçeli eleştirisi

Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'i hedef alan Bahçeli'ye Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert tepki geldi: 'Sen onun tırnağı bile olamazsın'

MHP lideri Devlet Bahçeli bugünkü parti grubu toplantısında Hükümeti ve Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'i sert sözlerle eleştirmişti. Bahçeli'ye ilk tepki Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda muhtarlara seslenen Erdoğan isim vermeden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ağır sözerlel eleştirdi.

Erdoğan, "Bir siyasi partinin başkanı askerlerimize seviyesizce hakaretlerde bulunuyor. TSK ve hükümetimizi hedef alanlar önce dönüp kimlerle yan yana olduklarına baksınlar. Açık söylüyorum. Bunlar ancak ülkesine yabancılaşmaış bir zihniyetin kalkıp da Genelkurmay Başkanımıza akla hayale gelmeyen ifadelelerle saldıran zat önce aynaya baksın. Sen önce Genelkurmay Başkanımızın atılacak tırnağının bir parçası olamazsın.Sen önce haddini bileceksin. Bu edep dışı ifadeler akla izana sığmaz. Milliyetçi olduğunu söyleyenler, şakşakçılara söylemiyorum: Bu ülkenin ordusuna bu kadar çirkin yakıştırmayı ben sizin taktirinize bırakıyorum." şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

İŞTE ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARININ SATIR BAŞLARI

Bunlar hala milletin tercihlerine saygı duymadılar. 3 dönem Başbakanlık yapmam sonra Cumhurbaşkanlığı görevinde olmam onlar için kabus oldu. O gazetelerin hepsine el koyacağız. O gazeteler kendi gönülleri gibi yayın yapmayan gazeteler. Sorsan onlar demokrat ben diktatör. Zorbalık onların geninde var.

SİYASİ HATALARIMIZ OLMUŞTUR

40 yılı bulan siyasi hayatımızda hatalarımız da olmuştur. Ancak milletten başka güç kaynağımız olmamıştır. Biz kalbimizi kollarımızı ne kadar milletimize açtıysak hamdolsun milletimiz de bize o kadar sahip çıktı.
12 yıl önceyle mahallenizdeki gelir durumunu karşılaştırın. Çalışarak koşturarak oldu. Muharrem Ertaş'ın oğlu Neşat Ertaş'a ne diyordu: Aşkınan çalışan yorulmaz. Aşk aşk. Eğer bu aşkınız varsa sevdanız varsa yorulmazsınız. İşte bu ülkeyi ayağa kaldırırız. Milletimize aşkla hizmet ettiğ-imiz için ayaktayız. Aynı sevda ile aynı inançla çalışmaya devam edeceğiz.

GÜVENLİK NEDENİYLE TAŞIDIK
Geçtiğimiz hafta sonu son derece önemli bir askeri operasyonu başarıyla gerçekleştirdik.
Türbenin yeri 2 defa daha önce değişmişti. Bu defa da güvenlik nedeniyle bu taşıma gerçekleşti. Oradaki askerlerimizin güvenliği için bu kararı aldık. Biz Musul'da da 102 gün 49 başkonsolosluk görevlimizi ihtiyatla onların kılına zarar gelmeden kurtardık. Onların ağzına baksaydık Allah muhafaza biz yine orada bir operasyona girişseydik bu kardeşlerimizin bir kısmı hayatta olmayabilirdi. Siyaset duygusallık götürmez. Siyaset akılla bilimle tecrübeyle yapılan bir iştir.

"ASKERLERİMİZ ATEŞE ATMAYIZ"
Öyle heyecan verelim, birileri gaz versin yürüyelim diye olmaz. Musul'daki kardeşlerimizi nasıl alıp geldiysek burada da dikkatli olmamız gerekiyordu. Oğuzhan Binbaşı ve orada görev yapacak yavrularımızı tereyağından kıl çeker gibi halletmemiz gerekiyordu.
Birilerinin bu konuda olumsuz algı oluşturmak için yoğun çaba sarf ettiklerini görüyoruz. Söylenen sözler cehalet boyutunu aştı. Mesele o kadar ortada ki . Bölgede büyük bir kaos var. Bizim de orada askerlerimiz var. Biz orada bile bile askerlerimizi ateşe atma imkanımız var mı? Bizim farklı bir yere burayı taşımamızın amacı buydu.

ÖZEL'E LAF SÖYLEMEK HADDİNE DEĞİL!

Bir siyasi partinin başkanı askerlerimize seviyesizce hakaretlerde bulunuyor. TSK ve hükümetimizi hedef alanlar önce dönüp kimlerle yan yana olduklarına baksınlar. Açık söylüyorum. Bunlar ancak ülkesine yabancılaşmaış bir zihniyetin kalkıp da Genelkurmay Başkanımıza akla hayale gelmeyen ifadelelerle saldıran zat önce aynaya baksın. Sen önce Genelkurmay Başkanımızın atılacak tırnağının bir parçası olamazsın.
Sen önce haddini bileceksin. Bu edep dışı ifadeler akla izana sığmaz. Milliyetçi olduğunu söyleyenler, şakşakçılara söylemiyorum: Bu ülkenin ordusuna bu kadar çirkin yakıştırmayı ben sizin taktirinize bırakıyorum.

"CHP ESED'LE HAREKET EDİYOR"
Proje çalışması yapıldı, toPrak kaybı falan hepsi yalan. Böyle bir şey yok. Vakti saati geldiğinde inşallah Süleyman Şah Türbesi ziyaretine gidersin. Ne diyelim bunlara.
Kendilerini buradan şiddetle kınıyorum. Milletimiz bu densizliklerin hesabını kendilerinden soracaktır. Türkiye bu operasyonu hiç bir örgütle ve ya onların izniyle yapmamıştır. Bizim bu örgütlerle işbirliği yapmamıza ihtiyacımız yok. Bu ülke bu imkana bu güce sahiptir. Bu operasyon başından sonuna kadar kendi planlaması ve imklanlarıyla yürütülmüştür. Buradan kendilerine pay çıkaramak isteyenlere de asla itibar edilmemelidir. Ana muhalefet burada Esed'le hareket etmektedir. Oradaki terör örgütleriyle hareket etmektedirler. Bu harekete karşı çıkanların yeri onların yanıdır.

TÜRBE NEDİR BİLMEZLER
Hayatları boyunca bir türbenin önünden geçmeyenler sabah akşam bunu söylemeye başladı. Aslında bunlar türbe nedir bunu bile bilmezler. Türbeler bizim kültürümüzün mührüdür. Bu topraklardaki adeta birer anıtlarıdır.
Türkiye nüfusunun 14-15 milyon olduğu söylenir. Yahya Kemal hayır der 50 milyondur der. Etraftakiler şaşırır ve Yahya Kemal 'biz ölülerimizle birlikte yaşarız' der. Mesele bu.
Biz gittiğimiz her ülkede şehitlikliklerimizi aradık bulduk. Myanmar'da 1600 şehitliğimizin bulunduğu alanda çalışmalarımızı başlattık. Polonya'daki, Slovakya'daki şehitliklerimizi hazırlıyoruz. Sadece ülke dışındaki değil ülke içindeki şehitlikleri de ecdadımızın şanına yakışır şekilde yeniden düzenledik. 12 yıl önce Çanakkale şehitliklerinin halini neydi bilenler bilir. Biz ihya ettik. Müzeler ve öyle merkezler oluşturduk ki giden gençler oradaki filmlerle tarihi adeta yeniden yaşadılar. Yılda 250 bin ziyaretçisi vardı. Şu anda 3 milyon ziyaretçisi var. Şimdi Sarıkamış Herekatı'nın gerçekleştirildiği bölgede yeni çalışmalar başlattık. Dedelerinin uğradıkları saldırıları görsün. Benim dedem de orada şehit oldu. Muhalefetçiler sadece konuşurlar. Sarıkamış deyince onların aklına kayak gelir.
Daha düne kadar Türbe kavramı dinsel mana içeriyor diye karşı çıkanların bugünkü tavırlarını gördüğümüzde şaşkınlık yaşıyoruz. Bugün sadece bir tedbir aldık ve adım attık. Bu milli bir meseledir.
Türkiye'yi okumaktan aciz olanların bölgedeki ve Türkiye'deki gelişmeleri yorumlamasını beklemek hatadır.
Süleyman Şah'ın mezarının bulunduğu yere o türbeyi yaptıran Abdülhamit Han'a Allah'tan rahmet diliyorum.
Hayatımın 40 yılı siyasette geçti. Vatandaşla yüz yüze hizmet sunması nedeniyle mahalli idarelere özel önem verdik.
Bugün de muhtarlarımızın yanında olmaya devam ediyoruz. Muhtarlarımız demokrasinin ilk basamağıdır.
Geçtiğimiz 12 yılda maaş düzenleme ve belediyelerle ilişkiler noktasında muhtarlarımızı çok güçlendirdik. Bazı muhtarlarımız avlendirme yetkisi de veriliyor.

Haberin Devamı

AFEDERSİN TERÖRİSTLERİN YÜZLERİNE TAKTIĞI MASKEYİ...

Haberin Devamı

Biliyorlar ki biz bu işi başaramayacağız er ya da geç bu torba yasa çıkacak. O zaman boşluklardan nasıl yol alırız diyorlar. Kimisi afedersin teröristlerin yüzlerine taktığı maskeyi yüzlerine takıyor. SEnin bu terör örgütünden farkın ne? Ondan sonra özgürlükler demokrasi diyorlar. Sizin böyle bir derdiniz yok. Sizin derdiniz bu Meclis'i kilitlemek.

Haberin Devamı

Biz başkanlık sistemini istiyoruz. Biz şahsen tek kamaralı başkanlık sistemi istiyoruz. Hem senato hem de parlamento olmasın. Onlar biliyor ki bu millet bunlara iktidar yetkisi vermez. Millet kendisine hizmetkar olanları arıyor. Kalkıp da kendisi karşısında el pençe divan duranları değil. Millet sen benim vekilimsin millet olarak bana hizmet edeceksin. Kalkıp da milletvkeili ol sonra afra tafra yap. Mütevazi olacaksın. İster Cumhurbaşkanı ol ister Başbakan ol. Tevazudan asla fire vermeyeceksin.