Siyaset Erdoğan'dan dershanelere teşvik önerisi
Paylaş
Erdoğan'dan dershanelere teşvik önerisi

Başbakan Erdoğan, kapatılması düşünülen dershanelerin sahiplerine destek önerisinde bulundu. 'Eğitim öğretime bir katkınız olsun istiyorsanız, size teşvik verelim, okullarınızı kurun' dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon'da 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliğine katıldı. Bir konuşma yapan Başbakan, kapatılması düşünülen dershanelerin sahiplerine destek önerisinde bulundu.

Haberin Devamı

Dershane sahiplerine seslenerek açıklamasını sürdüren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Eğitim öğretimde bir katkınız olsun istiyorsanız, bir araya mı gelirsiniz, kendiniz mi, size teşvik verelim. Okullarınızı kurun. Size ucuz kredi verelim. Sizlere vergi belli oranda muafiyet getirelim. Enerji harcamalarınızda muafiyet getirelim.

Gidin yavrularımızı alın ve size sınıflarda öğrenci garantisi verelim. Kaç öğrenci buldun, 15. Kalan 15 öğrenci açığının bedelini maliyet üzerinden biz ödeyelim. Hiç olmazsa 'Fakir fukaranın çocuğunu da biz özel okula gönderdik' deriz. Hadi gelin bunu yapalım. Daha ne diyeceğiz, daha ne yapacağız.'' dedi.

Erdoğandan dershanelere teşvik önerisi