Siyaset Erdoğan'dan flaş Abdullah Gül açıklaması
Paylaş
Erdoğan'dan flaş Abdullah Gül açıklaması

Cumhurbaşkanı seçilen Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül'ün partiye dönmesi tartışmalarıyla ilgili Gül'ün veda resepsiyonunda flaş açıklamalarda bulundu

Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül'ün partiye dönüşüyle ilgili sorulara şu sözlerle cevap verdi:

Haberin Devamı

SİYASET BOŞLUK KABUL ETMEZ

"Devir teslim töreninden sonra Sayın Gül'ün partiye dönmesinde bir engel yok ancak siyaset boşluk kabul etmez. Gelecek noktasında taşlar partide yerine oturacak. Bu tartışmayı farklı yerlere çekmek isteyenler var. Onlara tavsiyem CHP ve MHP ile uğraşsınlar.

Kabine değişikliği için çok erken, biraz sabırlı olun.

ABDULLAH BEY'İN BÖYLE BİR ADIMI ATMASI DOĞAL

Abdullah Bey’in, partisine, partimize artık, bundan sonra, dönmesinden daha doğal, daha tabi hiçbir şey olamaz. Böyle bir adımı atması da doğaldır.

Allah nasip ederse ayın 27’sinde olağanüstü kongremizi yapacağız ve kongre ile birlikte bundan sonraki normal kongreye, büyük kongreye kadar partimizin yönetim değişikliği olmuyor. Sadece genel başkan. Zaten tek maddelik bir gündemle toplanacak. O da genel başkan seçimidir.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN AYRI PARTİ BAŞKANI AYRI YANLIŞ

Siyasette biliyorsunuz, boşluk asla kabul etmez. İlk iş bu doğabilecek boşlukları ortadan kaldırmaktır. Atılacak adım zaten sadece buna yöneliktir. Bir de tabii partinin başında ayrı bir kişi, başbakanlıkta ayrı bir kişi bu, yanlış bir olaydır. Yanlış bir süreçtir. Onun için biraz da gelecek noktasında inanıyorum ki gelecek noktasında partide de taşlar yerine çok daha iyi oturacaktır."

Resepsiyonda Gül ve Erdoğan çiftini cep telefonuyla görüntüleyenler o kareleri twitter'dan paylaştı.