Siyaset Erdoğan'dan flaş açıklama
Paylaş
Erdoğan'dan flaş açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan Cumhurbaşkanı Ader ile Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda ortak bir basın toplantısı düzenledi

Erdoğan, ortak basın toplantısı sırasında gazetecilerin sıcak gündemle ilgili sorularını yanıtladı. Erdoğan, Hakan Fidan'ın göreve geri dönmesi ve Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yaptıkları zirveye ilişkin sorulara cevap verdi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hakan Fidan’ın milletvekili aday adaylığı için AK Parti’ye yaptığı başvuruyu geri çekmesi ve MİT Müsteşarlığı’na dönmesine ilişkin, "İnanıyorum ki şu anda vermiş olduğu karar isabetli bir karar olmuştur. Bu kararından sonra Sayın Başbakan ile de durumu görüştük. Bu işin hukuki bütün incelemelerini A’dan Z’ye yaptırdık. Sayın Başbakan da yaptırttı, ben de yaptırttım. Hukuken tekrar görevine dönmesinde mani bir hal yok" dedi.

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer28279","28279","201503","28279-272723.jpg","1", "0","Erdoğan'dan Fidan ve Merkez Bankası açıklaması");

İşte sorular ve cevaplar:

HAKAN FİDAN'IN ADAYLIĞINI GERİ ÇEKTİ

Hakan Bey'in bu görevinden istifasıyla ilgili konuşmuşturm. Şu anda vermiş olduğu karar isabetli bir karar. Bu işin hukuki boyutunu araştırdık. Hukuken tekrar göreve dönmesinde bir engel yok. Olmadığı için ben atamıyorum. Bu konuda hukuki bir boşluk var diyenler araştırmadan konuşuyorlar. Nasıl yıpratabiliriz bunun gayreti içindeler. MİT müsteşarımız kaldığı yerden görevine devam edecektir. Bizim derdimiz sıkıntımız yok.

Haberin Devamı

"TATLIYA BAĞLADIK"

Görüş ayrılığının olmadığı yer yok. Biz bir metin açıkladık. Bundan sonraki sürece yönelik olarak hassasiyetimiz şudur, yatırımların gerilememesi. Merkez Bankası'nın ne gibi işlevlerinin olabileceğini paylaştık. Ben de yanıma müşavirlerimi alarak Ali Babacan Bey ve Merkez Bankası Başkanı ile görüştük ve sonunu tatlıya bağladık.

EROL BÜYÜKBURÇ TAZİYESİ

Bugün burada bir taziyeyi de açıklayayım. Erol Büyükburç'un evinde ölü olarak bulunduğuna dair haber aldık. Hüznümüz var. Kendisine rahmet diliyorum, yakınlarına sabırlar diliyorum. Yarınki program öncesinde böyle bir şeyin gerçekleşiyor olması düşündürücüdür. Allah rahmet eylesin diyor.