Siyaset Erdoğan'dan 'Hakan Fidan' sorusuna cevap
Paylaş
Erdoğan'dan 'Hakan Fidan' sorusuna cevap

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mali Cumhurbaşkanı İbrahim Boubacar Keita'la basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, Merkez Bankası ve MİT Müsteşarı ile ilgili sorulara cevap verdi

Mali Cumhurbaşkanı ile ortak basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu:

Haberin Devamı

Hedefimiz Afrika'nın tamamında büyükelçilikleri olan bir ülke olmak. Tarihinde sömürgeci lekesi olmayan bir ülke olarak ilişkilerimiz kazan kazan ilkesine dayanmaktadır.

Paralel yapılanma konusunda Cumhurbaşkanı Kitta 'Türkiye'ye aykırı düşenlere ülkemizde fırsat tanımayız' dediler. Teröre karşı bütün insanlığın ortak bir mücadele etmesi şart. Uluslararası kurumların müşterek tavır alması gerekir.

Karikatürler çizmek suretiyle sevgili Peygamberimize hakaret etmek fikir özgürlüğü değildir.

GAZETECİLERİN SORULARI

Bugün Ocak ayı enflasyon rakamları açıklandı. Olağanüstü toplantı kararını erteledi. Durmuş Yılmaz'ın düşük faiz ile büyüme arasında bir bağ yok demesi için neler diyeceksiniz?

Erdoğan: Durmuş bey kendi işine baksın. Onu muhatap alacak değilim. Kendisinin başarısı ortadadır. ABD'ye bir baksın faiz oranı nedir enflasyon oranı nedir bunu bir öğrensin. Batı'ya bir baksın. Japonya'ya bir baksın. Bu konuda fazla konuşmaya da gerek yok.

Haberin Devamı

HAKAN FİDAN'IN ADAYLIĞI

Erdoğan: İsterseniz bu dedikodularla fazla meşkul olmayalım. Birinci derecede karar mercii sayın Başbakandır. Sayın Başbakan bana görüşümü sorduğunda benim ona verdiğim cevap kendisindedir. Bu görüşmeyi deşifre etmek kendisine de saygısızlıktır.