Ekonomi Erdoğan'dan ikinci hamle

Erdoğan'dan ikinci hamle

Paylaş
Erdoğan'dan ikinci hamle

Başbakan Tayyip Erdoğan, Tekel işçilerini görüşmek üzere sendikalardan gelen randevu talebini 'kısmen' de olsa kabul etti

TÜRK-İŞ'E RANDEVU VERDİ

Haberin Devamı

Tekel işçilerinin, ‘geçici işçi’ (4/C) olmamak için başlattığı eylem 57’nci gününü doldurdu. Açlık grevi aşamasına geçilen eylem için, hafta başında DİSK, KESK, Kamu-Sen, Memur-Sen, Türk-İş ve Hak-İş, Cumhurbaşkanı ve Başbakan’dan randevu talep etmişti.

Başbakan Tayyip Erdoğan, bu talebi ‘kısmen’ kabul etti ve “Sadece Türk-İş’e randevu vereceğim, diğerlerine değil” dedi. Erdoğan, görüşmenin Türk-İş’in istediği tarihte yapılacağını belirtti. Erdoğan’la iki hafta önce yapılan görüşmeden sonuç çıkmamıştı.

BAKANA İSTİFA ÇAĞRISI

Ankara’da Türk-İş Genel Merkezi önüne kurulan ve ‘Tekelkent’ olarak anılmaya başlanan çadırlarda kalan Tekel işçileri, dün Çalışma Bakanlığı önünde eylem yaptı. ‘Tekelkent’ten önce metroya binen, ardından AŞTİ durağından bakanlığın önüne yürüyen işçiler adına basın açıklamasını Tekgıda-İş Genel Sekreteri Mecit Amaç yaptı.

Haberin Devamı

Amaç, Bakan Ömer Dinçer’in ‘Çalışma Bakanlığı’nın asli görevini unuttuğunu ve çalışanlarla kavga ettiğini’ ifade etti. Amaç, “Dinçer’i görevini yapmaya ya da istifaya davet ediyoruz” dedi.