Siyaset Erdoğan'dan İzleme Heyeti açıklaması
Paylaş
Erdoğan'dan İzleme Heyeti açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan çözüm süreci kapsamında oluşturulacak İzleme Heyeti'yle ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı: Doğru bulmuyorum...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna'ya yapacağı ziyaret öncesi, Ankara Esenboğa Havalimanı'nda bir basın toplantısı düzenledi.

Ziyaretinin kapsamıyla ilgili açıklamaları sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan'a, çözüm süreci kapsamında oluşturulacak izleme heyeti soruldu.

Erdoğan, "Heyette Kadir İnanır, Deniz Ülke Arıboğan'ın ismi geçiyor. Ne düşünüyorsunuz?" sorusuna, "Ben gazetelerden okuyorum, haberim yok" dedi
ve şöyle devam etti:

"Şunu da açık söylüyorum. Bu olaya da olumlu bakmıyorum... Başbakanlığım döneminde 'akil insanlardan gitmesine nasıl bakarsınız?' dendiği zaman 'doğru bulmadığımı düşündüğümü söylemiştim. Aynı şeyi şimdi de söylüyorum. Bunlar doğru şeyler değil...

Her ülkede olduğu gibi istihbarat teşkilatları bu işin birinci derecede yönetenlerdir, süreç onlarla yürür. Kaldı ki, biz de o dönemde temsilcileri konumundaki siyasi partiden 3 elemanı oraya gönderdik. Ama bu sayının 3'ten 5'e çıkması, daha da artması ya da ayrı bir grubun oraya gönderilmesi neyi değştirecek ki...

Birilerini tatmin etmek için bunlar yapılmaz. Sürecin yönetimi hükümetteyse, hükümet burada üzerine düşeni devam ettirmelidir. Zaman zaman dağa bile, çeşitli roman yazarları gitti. Ne netice alındı? Yeni romanlar mı yazdırılacak. Bunlara gerek yok, doğru da bulmuyorum..."

Haberin Devamı

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Ukrayna’da meydana gelen hadiseler ülkedeki tüm kesimleri yakından ilgilendiriyor. Orada yaşayan Kırım Tatarı ve Ahıska Türkü kardeşlerimiz var orada yaşayan. Onlar da gerilimlerden etkileniyorlar.

Türkiye olarak bu kardeşlerimizin durumunu yakinen takip ediyoruz. Tatar kardeşlerimizin yerel makamlar tarafından baskı altına alınmasını tasvip etmemiz mümkün değil. Ukrayna konusunda ilkeli bir tutum sergiledik. Sıkıntılı dönemlerinde Ukrayna’nın ve dost halkının yanında durmaya devam edeceğiz.

Hem bizden beklentilerini dinleyeceğiz hem de bizim onlara sunabileceğimiz destek konusunda görüşlerimizi paylaşacağız. Ukrayna’nın doğusunda yaşanan krizi kalıcı çözümün ancak barışçıl yöntemlerle sağlanacağını düşünüyoruz. Temennimiz ateşkesin muhafaza edilmesi.

SORU&CEVAP
IŞİD'E KATILAN YABANCI SAVAŞÇILAR?

Ülkemiz üzerinden Suriye’ye geçenler noktasında bizlere bunlara bildirilirse bizler bunları sınırda yakalar ve iade ederiz şeklinde açıklamalarımız oldu. Nihai rakamları bilemiyorum ama çok ciddi bir rakam olduğuna ben de şahidim. Bundan sonra da bize bildirilmesi halinde yakalayıp iade etmek görevimiz. Bize bildirilmiyorsa kimse kalkıp Türkiye’ye bunun hesabını soramaz. Tunus’taki olayın neticesinde 20’yi aşkın turistik ziyareti yapmak üzere gelmiş olanların ölmüş olması katliam, büyük bir cinayettir. Tunus yönetimine de bu konudaki kınamalarımızı yazılı olarak bildirmiş haldeyiz. Terörün içinde yaşayan bir ülke olarak bu işlerin acısını iyi bilen bir ülke olarak bunları biliyoruz.

'BU BİR KATLİAM'

Terörün lokal, mevzi bir durum olmadığını, uluslar arası bir konu olmadığını hep söylüyoruz. Burada da böyle bir neticeyi görmüş bulunuyoruz. Gelen insanlar Tunuslu değil. Tunuslu da olsa değişen bir şey yok. Bir müzeyi gezmeyi gelmiş olan turistlere karşı yapılan eylemin kabullenir yanı yoktur. Bu bir cinayet, katliam. Bu katliama karşı da tüm ülkeler hep birlikte ayağa kalkmalıdır. Terörle mücadelede üzerimize ne düşüyorsa yapmaya varız. 12500 kişinin ülkeye giriş yasağı olduğunu ifade ediyor Dışişleri, Bakanım. Yakalanıp iade edilen sayının da 1170 olduğunu söylüyorlar.

Haberin Devamı