Ekonomi Erdoğan'dan 'marketlerde ilaç' açılımı

Erdoğan'dan 'marketlerde ilaç' açılımı

Paylaş
Erdoğan'dan 'marketlerde ilaç' açılımı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Marketlerde ilaç satılmasına yönelik çalışma yürütüyoruz' dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, eczacılık konusunda Batı'nın limitleri ne ise onu uygulayacaklarını belirttti.

Başbakan Erdoğan, eczacılıkta göreve geldiklerinde bütün SSK hastanelerinde ne kadar eczane varsa hepsini kapattıklarını, 2003’ün rakamıyla yaklaşık 2,5 katrilyonluk bir kaynağı o günün eczanelerine devrettiklerini anlattı.

'YAPTIĞINIZ İŞ DOĞRU DEĞİL'

Erdoğan şu değerlendirmede bulundu: "Serbest eczaneler artık onu kullanmaya başladı. Böyle bir imkanı sağlamışız ve kimlerle görüşüyorsak, konuşuyorsak ’sağ olun var olun, çok iyi kazanmaya başladık. Şöyle oldu böyle oldu’ derken şimdi tabi fazla kazanmanın bittiği nokta yok ki. Biz de diyoruz ki Batı'nın limitleri neyse bu limitlerde bu süreci götüreceğiz. İlaç sanayi ile hepsi ile anlaşıyoruz, mutabık kalmışız, eczacılar hemen dediler ki ’hayır olmaz, biz anlaşmıyoruz’ ne olacak? ’biz bir günlük kapatma eylemi...’ Kardeşim bak yaptığınız iş doğru değil, oturduk konuştuk hatta ilaç sanayi aradaki farkı biz ödeyeceğiz demesine rağmen onlar da böyle bir eyleme girdi.

ABD'DE DE MARKETTE SATILIYOR

Ama siyasi ne yaptı? Hemen onu da kullanmaya başladı. Biz şimdi ne yaptık. Biz de diyoruz ki kardeşim buyurun size 15 Ocak’a kadar müsaade direkt olarak gelirsiniz SGK ile anlaşmanızı yaparsınız ve anlaşmayı da yapmak suretiyle biz eczacılarla baş başa bu işi götürürüz. Artı aynen Amerika’da olduğu gibi artık marketlerde, süpermarketlerde ecza ile ilgili stantlar kurulmasına yönelik de bir çalışmayı ayrıca yürütüyoruz. Bu işi geliştireceğiz. Bunun başka çaresi yok. Tekel oluşturmayacağız. Her yerde rekabet alanını geliştireceğiz. Bilimden sanata her yerde. Bunu yapmak durumundayız. Aksi takdirde uluslararası camiada biz o beklediğimiz sıçramayı yapamayız."

Haberin Devamı