Siyaset Erdoğan'dan Merkel'e vize talebi
Paylaş
Erdoğan'dan Merkel'e vize talebi

Başbakan Erdoğan, Almanya Başbakanı Merkel'e 'vizelerin kalkmasını bekliyoruz' dedi, Merkel ise 'üzerinde çalışalım' yanıtını verdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Federal Cumhuriyeti Başbakanı Angela Merkel onuruna verdiği yemekte, Konuk Başbakan'a ''Almanya ile vizelerin kaldırılmasını beklediklerini'' ifade ettiği belirtili.

Başbakanlık Resmi Konutu'ndaki yemekte, Başbakan Erdoğan'ın ''Almanya ile vizelerin kaldırılmasını bekledikleri'' şeklindeki ifadesine karşılık Almanya Başbakanı Merkel'in ''Bu konuyu birlikte çalışalım, birlikte yöntem geliştirelim'' görüşünü belirttiği kaydedildi.

Yemeğe, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış da katıldı.

Bu arada yemekte, zeytinyağlı enginar, taze fasulye, Abant katmeri, puf böreği, mantarlı bonfile sarma, mevsim salatası ile karışık Türk tatlı tabağı yer aldı.

GÜL-MERKEL GÖRÜŞMESİNDE ENTEGRASYON KONUŞULDU

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Almanya Federal Cumhuriyeti Başbakanı Angela Merkel'in gerçekleştirdikleri görüşmede, Türkiye'nin AB'ye üyelik süreci ve Almanya'daki Türklerin entegrasyonu konuları üzerinde durulduğu bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Gül, Almanya Başbakanı Merkel ile görüşmesinde, Almanya'daki Türklerin hızlı bir entegrasyon sürecine geçtiğini ve eskiye kıyasla büyük başarılara imza atıldığını belirtti.

Konuk Başbakan Merkel de, entegrasyon konusunda önemli ilerlemeler kaydedildiğini dile getirerek, Türk kökenli vatandaşların topluma büyük katkı sağladığına dikkat çekti.

Haberin Devamı