Siyaset Erdoğan'dan MHP'ye 'Alçakça' öfkesi!
Paylaş
Erdoğan'dan MHP'ye 'Alçakça' öfkesi!

Başbakan Tayyip Erdoğan, “Hükümet ateşkes için PKK ile anlaştı” diyen MHP'ye sert çıktı

‘UYDURULMUŞ YALAN’

Başbakan Tayyip Erdoğan, ‘Referandumda Evet’ mitinglerini dün Kahramanmaraş’ta sürdürdü. Müftülük Meydanı’nda konuşan Erdoğan’ın hedefinde bu kez “Hükümet PKK ile ateşkes için anlaştı” diyen MHP vardı.

Erdoğan şöyle konuştu: Son günlerde yeni bir çarpıtmayla karşı karşıyayız. Yine MHP’den geliyor. Terör örgütünün, eylemlerini geçici olarak durdurduğunu açıklaması hükümetimizle ilişkilendirilmeye çalışılıyor.
Böyle yalan olur mu yahu. Açık söylüyorum, bu alçakça bir iftiradır. Referandum sürecini etkilemeye yönelik uydurulmuş bir yalandır.

‘SÖZ KONUSU OLAMAZ’

Erdoğan, “AK Parti hükümetinin herhangi bir terör örgütüyle masaya oturması, pazarlık yapması söz konusu değildir. Bundan sonra da olmayacaktır” dedi.

Başbakan, “Terör örgütü elebaşılarının beyanlarını hakikat kabul etmek ne kadar vahimse böyle bir milli bir meseleyi kampanya malzemesi haline getirip istismar etmek de o kadar vahimdir” diye ekledi.

Erdoğan şöyle devam etti: Türkiye’de muhalefet hiçbir zaman terörle mücadelede bizimle beraber olmadı. Tam aksine şehitlerimiz geldiği zaman onların üzerinden prim yapmaya, rant elde etmeye çalıştılar. Hem suçlular, hem güçlü görünmeye çalışıyorlar.

‘KARİKATÜR MUHALEFETİ’

Konuşmasında iş dünyasına yaptığı “Referandumda renginizi belli edin. Taraf olmayan bertaraf olur” sözlerine yönelik tepkilere de yanıt veren Erdoğan, “Benim hükümetimin arka bahçesi olma.

Ama böyle bir anayasa değişikliği ortaya geldiğinde seninle görüşen bu anayasa değişikliğini hazırlayanlara karşı, şimdi kalkıp efendim biz ‘Ne öyle, ne böyle’ diyemeyiz. İşte onun adı bitaraf olmaktır” dedi.

Erdoğan, MHP’nin ve CHP’nin pakete muhalefetini de şu sözlerle dile getirdi: MHP’nin ki ya tutarsa muhalefeti. CHP de biliyorsunuz muhalefeti karikatür dergilerine havale etti. Onun ki de karikatür muhalefeti

2

Haberin Devamı