Siyaset Erdoğan'dan MÜSİAD'a teşekkür
Paylaş
Erdoğan'dan MÜSİAD'a teşekkür

Erdoğan'dan MÜSİAD'a teşekkür

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “12 Eylül’de halkımızın takdiriyle gerçekleşen Anayasa değişikliği, demokratikleşme noktasındaki önemiyle paralel olarak, ekonominin önünün ve ufkunun açılmasında da inanıyorum ki farklı bir dönemin başlangıcı olacaktır” dedi.

Haberin Devamı

İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen 14. Uluslararası İş Forumu (IBF) Kongresinin açılışında konuşan Erdoğan, foruma başarılar dileyerek, 5 kıtadan, 65 ülkeden bu fuar ve forum için Türkiye’ye, İstanbul’a gelen tüm misafirleri selamladığını, bu uluslararası organizasyonu başarıyla yürüten, doğu, batı, kuzey ve güneyi her yıl büyük bir coşkuyla İstanbul’da buluşturan MÜSİAD’a, onun başkanına, yönetim kurulu üyelerine şahsı, ülkesi ve milleti adına şükranlarını sunduğunu ifade etti.

Erdoğan, MÜSİAD’ın, 5 Mayıs 1990’da, Türkiye’ye inanmış, Türkiye’ye aşkla, sevdayla bağlanmış, Türkiye’nin değerlerine, birikimlerine, potansiyeline güvenmiş iş adamları tarafından kurulduğunu hatırlatarak, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“Her türlü engelle ve engellemeye rağmen, Anadolu sermayesinin kendi kaynaklarıyla, kendi imkanlarıyla büyümesinde MÜSİAD her zaman öncü oldu. Özellikle Türkiye’nin demokratikleşmesinde MÜSİAD’ın çabaları gerçekten müstesna bir yer tutuyor. Bir sivil toplum örgütü olarak MÜSİAD, bir yandan ekonomik büyüme ve kalkınma mücadelesinde ön safta yer alırken, aynı zamanda demokratik haklar ve özgürlükler noktasında da gerçekten takdire şayan bir imtihan verdi. Bu vesileyle MÜSİAD’ın 12 Eylül halk oylamasına verdiği destekten dolayı şükranlarımı da burada iletmek istiyorum. MÜSİAD, cesaretle, kararlılıkla bu süreçte öne çıktı ve gür bir sesle ’evet’ dedi.

Nitekim, 12 Eylül’de halkımızın takdiriyle gerçekleşen Anayasa değişikliği, demokratikleşme noktasındaki önemiyle paralel olarak, ekonominin önünün ve ufkunun açılmasında da inanıyorum ki farklı bir dönemin başlangıcı olacaktır. MÜSİAD’a, değerli başkanına, yöneticilerine ve tüm üyelerine, demokrasiye sahip çıktıkları, hukukun üstün olduğu bir Türkiye’ye inandıkları ve bunun gereğini cesurca yerine getirdikleri için de teşekkür ediyorum.”