Siyaset Erdoğan'dan şok sözler
Paylaş
Erdoğan'dan şok sözler

Türk-Arap İşbirliği Forumu'nda konuşan Başbakan Erdoğan, Amerika, Avrupa Birliği (AB) ve İsrail'e sert sözlerle yüklendi

'AĞIR BEDEL ÖDENDİ’

Haberin Devamı

(İran’a yönelik yeni ambargo kararı için) Biz Tahran Anlaşması’na giderken, BM Güvenlik Konseyi’nin daimi üyelerinin hepsiyle bu işin müzakerelerini yaparak bu adımı attık. Bizim buradaki hedefimiz her şeyi masada çözmek. Silahla, ambargoyla, dışlamayla bir neticeye gidilmiyor. Dünya bunun örneklerini gördü ve bedelini çok ağır ödedi. Irak’ta hala bedel ödüyoruz, Afganistan’da bedel ödüyoruz. Milyonlarca insan öldü, 7’den 70’e insanlar öldü.

‘YÜZBİNLERCE DUL’

Şu anda Irak’ta yüz binlerce dul kadın var. Bunların sorumlusu kim? Bunun yanıtını bulmamız lazım. Yetimler, öksüzler var, bunların sorumlusu kim? Bunların yanıtını bulmamız lazım. Bunlara karşı susacak mıyız? Bu coğrafyayı bu hale getirenler, tarihe bunun hesabını vermek durumundadır. İşte Filistin’de yıllardır yıllardır beklenti içindeyiz. Filistin’de barış da yok, çözüm de yok. Çözüm her zaman vardır. Sadece birilerinin oradaki menfaati korunuyor.

Haberin Devamı

‘AB’NİN GİZLİ AJANDASI VAR’

Son dönemde ‘Türkiye’nin ekseni mi değişiyor?’ yorumları yapılıyor. On yıllardır Türkiye’nin Arap dünyasıyla ilişkilerini perdeleme, engelleme çabası içinde olanlar bu gayretlerine yoğunluk verdi. AB’deki kimi ülkeler müzakereleri yavaşlatmaya, engel çıkarmaya çalışıyor. Hiçbirine aldırmıyoruz. Gizli ajandalarının da farkındayız ama buna rağme

n AB müktesebatının gereği neyse bunu yapmaya devam ediyoruz. Aslında bu bir testtir. AB bir teste tabi olduğunun hala farkında değil. Samimi mi değil mi bunu göreceğiz.

'DÜNYA BASININA İSRAİL YÖN VERİYOR'

Dünyada ‘Medya’ dendiği zaman akla İsrail ve İsrail yönetimi geliyor. Bu konuda istedikleri gibi yönlendirme kabiliyetine sahipler. Benim ülkemden hareket eden 32 farklı ülkenin sivil yardım gönüllülerini taşıyan sadece yardım malzemesi yüklü gemilere yapılan saldırılar karşısında susacak mıyız? Sen hem uluslararası sularda bu işi yapacaksın, hücum botlarla, helikopterlerle saldıracaksın ve yaraladıktan sonra da beynine kurşunu sıkacaksın. Yaralıları bizzat gördüm. Vücutlarında her türlü ateşli silah yarası var.

Haberin Devamı