Siyaset Erdoğan'dan şok teklif
Paylaş
Erdoğan'dan şok teklif

Başbakan Erdoğan, parti kapatma iznini parlamentonun vermesi önerisinde bulundu

‘KURUMLAR TEMİZLENİYOR’

Başbakan Tayyip Erdoğan dün İstanbul’da Anadolu Aslanları İşadamları Derneği’nin (ASKON) Grand Cevahir Otel’de düzenlenen 6. Genel Kurulu’na katıldı.
Erdoğan konuşmasında isim vermeden muvazzaf ve emekli toplam 33 askerin tutuklandığı Balyoz Operasyonu’na değindi. Erdoğan, “Kurumlar kendi içinde adeta bir temizliğe tabi tutuluyorsa bundan kimsenin rahatsız olmaması lazım” dedi.
Erdoğan “Bunun gerçekleştirilmesi lazım. Eğer bu gerçekleştirilmeyecek, böyle devam edecek olursa o zaman bu sıkıntıyı bizim yavrularımız, torunlarımız yaşayacaktır ve bedeli daha da ağır olacaktır” diye konuştu.

‘PARTİYİ MECLİS KAPATSIN’

Konuşmasında AK Parti hakkında yeni bir kapatma davası açacağı öne sürülen Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’ya da seslenen Başbakan Erdoğan şöyle devam etti: Bakıyorsunuz parlamentonun yüzde 65’ine sahip bir siyasi partinin kapatılması, iki dudak arasından çıkacak bir sesle bu ülkede konuşulabiliyor.

Bunu kabullenmek mümkün mü? Varsa ortada bir suçlu, bedelini ödesin ama bir tüzel kişiliği bedele mahkum etmek, bu bedeli o tüzel kişiliğe ödetmek demokrasi ile bağdaşır bir şey değil. Bir siyasi partinin kapatılıp kapatılmaması için müsaadeyi parlamento versin. Gelişmiş ülkelerde uygulama böyle.

‘VAR MISIN YOK MUSUN’

Başbakan Erdoğan, konuşmasında yargının, yürütmenin (hükümetin) işine de karıştığını öne sürerek şunları söyledi: Kuvvetler ayrılığı prensibine göre yasama, yürütme ve yargının birbirinden ayrı olması gerekiyor. İfade olarak güzel, peki ayrı mı?

Ne yazık ki değil. Ne yasama, ne yürütme, hepsi bir kenara yargı bir anda hepsini silip atabiliyor. Yargı istediği şekilde yürütmeye müdahale edebiliyor. Yargı ‘Her şeyi biz yapacağız’ diyor. Kabullenmek mümkün mü?

Haberin Devamı