Siyaset Erdoğan'dan TÜSİAD'a sert cevap
Paylaş
Erdoğan'dan TÜSİAD'a sert cevap

TÜSİAD'ın "Bizden kimse irade beyanı bekleyemez" cevabına sert bir şekilde karşılık verdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, " İstanbul Grubu Dostluk Derneği'nin Haliç Kongre Merkezi'nde verdiği geleneksel iftar yemeğine katıldı. İftardan sonra konuşan Başbakan Erdoğan, TÜSİAD'a ağır eleştirilerde bulundu. TÜSİAD'ın da içinde yer aldığı bazı sivil toplum örgütleri ve sendikaların Anayasa değişikliği yapılması için gazetelere ilanlar verdiklerini belirten Erdoğan şöyle konuştu:

>> TÜSİAD NE DEMİŞTİ?

Açık konuşuyorum, ben gizli ajanda taşımam. Benim ajandalarım açıktır. TOBB, TÜSİAD,KESK, TÜRK-İŞ, bütün altında imzası olan kuruluşların Anayasa Değişikliğine yönelik evet kampanyası vardı. Orada "evet" dediler. Ben de bugün konuşmamda dedim ki, ' burada tavrınızı ortaya koyun dedim, açıkca tavrınızı belirtin' dedik. TÜSİAD hemen açıklama yapmış,' bizden kimse irade bekleyemez' diye. Peki 2000-2001'deki irade beyanını nasıl yaptın?"

'HERKES YERİNİ BİLECEK'

Bu noktadan sonra TÜSİAD'a yönelik eleştirilerini daha da sertleştiren Başbakan Erdoğan, " Bu ülkeyi biz, sermayenin hegomanyasına terk etmeyeceğiz. Bunu çok acık söyleyeyim bunu. Siz geçmişte, iktidarlarla kedi köpekle oynar gibi oynayabilirdiniz. Ama bu iktidarla oynayamazsınız. Herkes yerini bilecek. Bir şeyde, evetse evet derdi, hayırsa hayır derdin. Karşımızda farklı, dışarıda farklı, biz bu tip şeylere alışık değiliz.

Haberin Devamı

Özgür ARSLAN - DHA - İSTANBUL