Siyaset Erdoğan'dan yargı krizinde ilk yorum
Paylaş
Erdoğan'dan yargı krizinde ilk yorum

'Anayasa ne diyorsa, yasalar ne diyorsa herkes orada belirlenen tanıma göre görevini bilecek, görevini yapacak'

TOKİ tarafından yapılan Ataşehir-Halkalı-Ispartakule köprülü kavşak ve bağlantı yollarının, Ataşehir toplu konut alanındaki toplu açılış törenine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay saldırısını hatırlatarak, "Ankara'da Danıştay 2. Dairesi'ne bir saldırı yapıldı. Orada yüksek bir hakim yaşamını kaybetti. O saldırı sonrasında olay yerine gidenler, çıktılar mikrofonların, kameraların karşısına geçtiler ve hükümeti en ağır şekilde eleştirdiler, itham ettiler. Aradan 4 yıl geçti şuanda o saldırıyı kınayanlar, faturayı bize kesmeye gayret edenler, hakaret edenler, bu kez de olayın aydınlatılmasını eleştiriyor, olayın aydınlığa kavuşuyor olmasından rahatsızlık duyuyor ve yine hükümeti eleştiriyorlar. O gün yargının hedef alındığını, laikliğin hedef alındığını, cumhuriyetin hedef alındığını söyleyenler bugün meselenin netliğe kavuşmasından ciddi rahatsızlık duyuyorlar. O gün yargının zaafa uğratıldığını, yargı üzerinde siyasi baskı olduğunu iddia edenler, bugün bizzat kendileri yargıyı zaafa uğratıyor, yargı üzerinde baskı oluşturuyorlar" diye konuştu.

Haberin Devamı

SİYASET YOLU HERKESE AÇIK

Türkiye'de siyaset yolunun herkese açık olduğunu söyleyen Erdoğan, "Siyaset yapmak isteyen, eğer siyasete engel bir durumu, konumu varsa, istifa eder, girer bir siyasi partiye orada siyaset yapar. Hem bu makamda oturacağım, hem de siyaset yapacağım, millet iradesine müdahale edeceğim derseniz, işte orada tarafsızlık diye birşey olmaz. Yargının bağımsızlığını dert edinenler, bağımsızlıktan daha önemli olan tarafsızlığı da en az o kadar dert edinmek durumundadırlar. Buradan şu hususun da altını çizerek belirtmek istiyorum, millet iradesini, milletin tercihini yok sayan her türlü girişim karşısında boynumuzu bükmeden dimdik duracak, milletin emanetine sahip çıkacağız. Anayasa ne diyorsa, yasalar ne diyorsa herkes orada belirlenen tanıma göre görevini bilecek, görevini yapacak. Ben Başbakan olarak görevimi biliyorum ve görev alanım içinde kalıyorum. Ama diğer kurumlar da, olanlar da, sağduyudan taviz vermemeli, bizden sağduyudan taviz vermemeyi bekliyorlarsa. Biz vermeyeceğiz, aklıselimden taviz vermeyeceğiz. Hukuk ve demokrasiyi savunmaya, hukuku ve demokrasiyi yüceltmeye devam edeceğiz" dedi.

'MİLLETİN KARARININ ÜZERİNDE KARAR YOK'

Erdoğan, milletin kararı üzerinde kararın olmadığını belirterek, "Demokrasiyi, hukuku, millet iradesini çiğnetmeyecek, ama bizi çekmek istedikleri o kirli tuzaklara da kusura bakmasınlar düşmeyeceğiz. Biz çalışmaya, üretmeye, Türkiye'ye eser, hizmet kazandırmaya devam edeceğiz. Ankara'nın o derin labirentlerinde, kirli senaryoların, kirli tezgahların içerisinde biz yokuz" dedi.

Haberin Devamı

Özgür ALTUNCU - Pınar ÇITAK KOYGUN / İSTANBUL - DHA