Siyaset Erdoğan'ı şoke eden istifa
Paylaş
Erdoğan'ı şoke eden istifa

Erdoğan'a yakınlığıyla tanınan Gümrük Müsteşarı Maksut Mete, sürpriz şekilde emekliliğini isteyerek görevinden ayrıldı

Ankara'da Yüksek Askeri Şura toplantısının damgasını vurduğu yoğun gündemin içinde, Gümrük Müsteşarlığı'nda sürpriz bir istifa yaşandı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yakınlığı ile tanınan Gümrük Müsteşarı Maksut Mete, emekliliğini isteyerek görevinden ayrıldı. Yolsuzlukla mücadele için Gümrük Müsteşarlığı'na getirilen Mete'nin, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ile arasındaki sorunlar nedeniyle görevinden ayrıldığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Ankara'da, dün, Devlet Bakanı Yazıcı'ya bağlı bulunan Gümrük Müsteşarlığı'nda sürpriz bir gelişme yaşandı. Farklı yerlerdeki hakimlik görevlerinin ardından İstanbul Ticaret Mahkemesi Başkanlığı da yapan Maksut Mete, Ak Parti iktidarı döneminde Adalet Bakanlığı'nda Müsteşar Yardımcılığı görevine dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in onaylamaması nedeniyle vekaleten getirildi.

Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı olmasından sonra Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevine atanan Mete, daha sonra Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı oldu. Rize - İyidere doğumlu olan Mete, bürokrasi çevrelerinde, hemşehrisi olduğu Başbakan Erdoğan'a yakınlığı ile de tanındı.

Mete, geçen yıl ekim ayında özellikle yolsuzluklarla mücadele etmesi için Gümrük Müsteşarlığı görevine getirildi. Mete'nin, 10 aylık görev dönemi içinde gümrüklerdeki yolsuzluklarla ilgili bazı dosyalar hazırladığı ifade edildi. Mete, dün, emeklilik dilekçesi vererek görevinden ayrıldı. Mete'nin, müsteşarlığın bağlı olduğu Devlet Bakanı Yazıcı ile anlaşamadığı için görevinden ayrıldığı öğrenildi. Gümrük Müsteşarlığı görevine vekaleten Müsteşar Yardımcısı Aslan Günler getirildi.

Haberin Devamı

Erdoğan ile hemşehri

Maksut Mete, 1953 yılında Rize - İyidere'de doğdu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile hemşehrisi olarak iyi ilişkiler içinde bulunan Mete, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra 1979 yılında hakim adayı olarak görevine başladı. Aralarında Gebze ve Beykoz'un da bulunduğu ilçelerde hakimlik yaptı.

İstanbul Ticaret Mahkemesi Başkanlığı görevinden sonra Ak Parti iktidarı sırasında Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevini vekaleten yürüttü. Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı olmasından sonra 2007 yılında bu göreve asaleten atandı. 2009 yılının Ocak ayında Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığı görevine getirildi. 2009 yılı Ekim ayında da, Gümrük Müsteşarı olarak atandı.

(Milliyet)