Siyaset Erdoğan'ın ABD kararı yarın
Paylaş
Erdoğan'ın ABD kararı yarın

Başbakan Erdoğan, Nisan ayında ABD'ye gidip gitmeyeceğini yarın açıklayacağını söyledi

Erdoğan, Cer Modern Sanatlar Merkezi’nin açılış töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başbakan Erdoğan, ABD’ye gidip gitmeyeceği ve Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Namık Tan’ın ABD’ye gönderilip gönderilmeyeceği yönündeki soruyu, "Şu anda arkadaşlarımla değerlendirmeyi yapıyorum. Öyle zannediyorum ki yarın bu konudaki kararımı açıklayacağım. Gitme kararını vermem halinde Büyükelçimizi hemen göndereceğim" diye yanıtladı.

"ONU BAYKAL SÖYLÜYOR"

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın Albay Dursun Çiçek ile görüştüğü yönünde basında haberlerin yer aldığının hatırlatılması üzerine Erdoğan, "Bunu kendisi söylüyor. Artık herhalde yargı bunları adeta bir suç duyurusu olarak, medyada da yer aldığına göre, kabul edecektir.

BAYKAL: DURSUN ÇİÇEK'LE GÖRÜŞMEDİM

Medya ilgilileri bunu tespit etmişlerdir, yakalamışlardır. Şimdi bundan sonrası yargıya aittir. Savcılarımızın görevi nedir? Budur" diye konuştu.

Bir gazetecinin Baykal’ın böyle bir görüşmenin olmadığını ifade ettiğini anımsatması üzerine Başbakan Erdoğan, "O benim görevim değil. O yargının görevi. Yargı alır, bu konuda iddia makamı olan savcılık makamı. Ortada da buna ait belgeler, bilgiler var. Bu bilgi ve belgeleri de toparlar, değerlendirmesini yapar" dedi.

Haberin Devamı