Siyaset Erdoğan'ın eleştirilerine MHP'den yanıt geldi
Paylaş
Erdoğan'ın eleştirilerine MHP'den yanıt geldi

Erdoğan'ın eleştirilerine MHP'den yanıt geldi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın MHP’ye yönelik eleştirilerine, MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, "Kem söz sahibine aittir. Başbakanlar karnından konuşmaz" diyerek karşılık verdi.

Haberin Devamı

TBMM’de gazetecilerin sorularına yanıtlayan MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Başbakan Erdoğan’ın, "Bu istismar politikalarına, şehitlerimiz üzerinden nemalanmalarına rağmen biz MHP’ye kapımızı açık tutmakla kalmadık, kendileriyle görüşmekten kaçınmayacağımızı ilan ettik. Her seferinde uzattığımız el havada kaldı. Nezaketsiz ifadelerle kapılar kapatıldı" sözlerine şöyle yanıt verdi:

-"BAŞBAKANLAR KARNINDAN KONUŞMAZ"-

"MHP gayet ciddi bir şekilde bu açılımla ilgili görüşlerini, Anayasa değişikliği ile ilgili endişelerini Sayın Cumhurbaşkanı’na 9 sayfalık bir rapor halinde 7 madde halinde sunmuştur. Sayın Başbakan, MHP’nin bu konudaki görüşlerini öğrenmek istiyorsa, kendisine de takdim edildiğini bildiğim raporu inceler ve görüşlerini ifade eder. Başbakanlar karnından konuşmaz."

Haberin Devamı

-"AKAN KANIN SORUMLUSU BAŞBAKAN’DIR"-

Başbakan’ın uzlaşmayı temin etmekle görevli olduğuna işaret eden Şandır, "Geriye dönüp herkesle kavga ederek, hakaret ederek, MHP’ye ‘ırkçı, kafatasçı’ diyerek MHP ile bir uzlaşma araması bir diyalog araması bence milletin aklıyla alay etmektir. Sayın Başbakan kendi sorumluluğunda gelinen nokta itibarıyla Türkiye kan kaybetmektedir. Akan kanın sorumlusudur. Dolayısıyla Sayın Başbakan kendi sorumluluğunda bir çırpınış içerisindedir" dedi.

-"AÇILIMI DURDURURSA GÖRÜŞÜRÜZ"-

"Başbakan’ın PKK açılımına, PKK’nın kan akıtarak gerçekleştiremediklerini siyaset üreterek gerçekleştirme gayretine katkı vermeyeceğimizi ilk günden söyledik" diyen MHP Grup Başkanvekili, "Bundan sonra da katkı vermeyeceğiz" diye konuştu. MHP Grup Başkanvekili Şandır, Başbakan ile görüşmek için açılımın durdurulması şartını yineleyerek, şöyle dedi:

"Başbakan girdiği bu yolun yanlış olduğunu görür, milleten özür dilerse bölücü terör meselesi milli meseledir. PKK mücadelede milletimizin tüm fertleriyle mücadele etmeye hazırız. Ama Başbakan gelinen sürecin sorumlusudur. Açılım başladığından beri 150’ye yakın şehit verilmiştir. Bu sonucun sorumlusu Başbakan’dır. Bunu kabul ederse, açılımı durdurursa, MHP görüşme taleplerini tekrar değerlendirmeye hazırdır."

Haberin Devamı

-HÜSEYİN ÇELİK’E YANIT VERDİ-

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in, "Özel Harekat Timleri içinde çok yanlış adamlar vardı. Bıyıkları aşağıya doğru sarkık, tipik MHP militanı görüntüsü veren insanlar vardı" sözlerinin hatırlatılmasına da Şandır, "Sayın Çelik bir fabrika kursun, kendine benzer adamları üretsin onları görevlendirsin" dedi.