Siyaset Erdoğan'ın ev sahibi olduğu resepsiyona Feyzioğlu da davetli
Paylaş
Erdoğan'ın ev sahibi olduğu resepsiyona Feyzioğlu da davetli

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşinin ev sahipliğinde yapılacak olan 30 Ağustos Resepsiyonu'na Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da davet edildi

12.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ev sahipliğinde yarın yapılacak 30 Ağustos Resepsiyonu'na, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da davet edildi. Ancak Feyzioğlu, bu davete katılıp katılmayacağına henüz karar vermedi. Hürriyet'ten Aysel Alp'in haberine göre 11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ekibi, 30 Ağustos Resepsiyonu için davetiyeleri bir ay önceden hazırlattı. Ancak yeni cumhurbaşkanı henüz seçilmemiş olduğu için davetiyeler ilk kez isim belirtmeden “Türkiye Cumhurbaşkanı ve eşi” ifadesiyle basıldı. Davetiyeler “A protokol” olarak bilinen siyasiler, yüksek yargı organları ve askeri temsilcilere iletildi. Bu isimler arasında Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu da yer aldı. Feyzioğlu, yarın yapılacak bu resepsiyona gidip gitmeyeceğine henüz karar vermedi.

DANIŞTAY TÖRENİNİ TERK ETMİŞTİ

Haberin Devamı

Danıştay’ın 10 Mayıs'ta yapılan 146.kuruluş yıl dönümü törenine Erdoğan, Başbakan olarak katılmıştı. Törende Feyzioğlu'nun sözlerine ve uzun konuşmasına sinirlenen Erdoğan, 11.Cumhurbaşkanı Gül'ün kendisini sakinleştirmeye çalışmasına rağmen salonu terk etmişti. Erdoğan daha sonra "Adli yıl açılış töreninde Feyzioğlu konuşursa ben gelmem" çıkışı yaptı. Yargıtay Başkanlar Kurulu toplandı. Toplantıdan Feyzioğlu'nun konuşması yönünde karar çıktı. Şimdi Erdoğan'ın törene katılıp katılmayacağı merak konusu.