Siyaset Erdoğan'ın geçişi öncesinde kaza
Paylaş
Erdoğan'ın geçişi öncesinde kaza

Erdoğan'ın geçişi öncesinde kaza

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kanser rahatsızlığından dolayı tedavi gören ve dün hayatını kaybeden AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mustafa Kuş'un cenaze törenine katılmak üzere Şanlıurfa'ya geldi. Başbakan'ın konvoyuun geçişi öncesi yaşanan kazada 5 kişi yaralandı.

Haberin Devamı

Havaalanından cenazenin kılınacağı camiye gelen Başbakan Erdoğan, Kuş'un Türk bayrağına sarılı tabutu başında dua etti.

Başbakan Erdoğan, beraberinde Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz ile birlikte, DAP uçağı ile saat 11.15 sıralarında GAP Havaalanı'na geldi. Erdoğan, burada Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan ve Ak Parti Şanlıurfa Milletvekilleri tarafından karşılandı. Havaalanında bir süre dinlenen Başbakan Erdoğan daha sonra beraberindekiler ile birlikte Kuş'un cenaze töreninin yapılacağı Eyyüp Peygamber Camisine geldi. Başbakan Erdoğan'ın geçiş güzergahında ve törenin yapılacağı camide alınan geniş güvenlik önlemleri dikkat çekti.

OTOMOBİL ŞARAMPOLE UÇTU

Havaalanından kent merkezine geliş sırasında Başbakan Erdoğan'ın geçişi öncesi Akziyaret Köyü yakınlarında bir otomobil şarampole uçtu. 5 kişinin yaralandığı kazaya, aynı güzergahtan geçen Başbakan'ın konvoyunda bulunan ambulanslardaki sağlık görevlileri müdahale etti.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan daha sonar saat 12.00 sıralarında cenaze töreninin yapılacağı Eyyüp Peygamber Camii'ne geldi. Araçtan inişinde milletvekili Kuş'un yakınları tarafından karşılanan Başbakan Erdoğan, kalabalık tarafından 'Türkiye seninle gurur duyuyor' sloganları ve alkışlarla karşılandı. Erdoğan, eliyle kalabalığı selamladıktan sonra cami bahçesine girip, burada bulunan Türk bayrağına sarılı Kuş'un tabutu önünde durup, dua okudu. Erdoğan, duanın ardından cuma namazını kılmak için camiye girdi.

Hasan KIRMIZITAŞ - Ali LEYLAK- Ömer PINAR / ŞANLIURFA, (DHA)