Yaşam Erdoğan'ın hayatı çizgi romanı oluyor

Erdoğan'ın hayatı çizgi romanı oluyor

Paylaş
Erdoğan'ın hayatı çizgi romanı oluyor

Tekirdağ'da yaşayan karikatürist Mehmet Duru, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kasımpaşa'dan başlayıp başbakanlığa uzanan hayatını çizgi roman yapmak için çalışmalara başladı

Birçok dergi ve gazetede karikatür çizen Mehmet Duru, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın siyasi yaşamı dışında kalan bilinmeyen yönlerini çizgi roman haline getirmek amacıyla çocukluktan başbakanlığa uzanan siyasi hayatı dışındaki dönemlere ait fotoğraflarını ve hakkında yazılan kitapları incelemeye aldı. Duru, buradan elde ettiği bilgilerle kitabının çizimlerine Tekirdağ'daki ofisinde bilgisayar ortamı ve kağıt üzerinde başladı.

Başbakan'ı eleştirerek çiziyorlar

Bazı gazetelerde çizen karikatüristlerin Başbakan Erdoğan'ı eleştirdiğini ifade eden Duru şunları söyledi:

"Ben eleştirmek yerine Türkiye'de ilk defa başbakanın hayatını çizgi roman yapmayı plandım. Çalışmalara zaman geçirmeden başladım. 6 aylık bir çalışma sonunda çizimlerimi tamamlayacağım. Bu süre zarfında kaynak araştırması yapacağım. Kasımpaşa'da ve Başbakan Erdoğan'ın bulunduğu her yerde tanıyanlarla görüşüp bilinmeyen yönlerini çizgi roman yapmayı düşünüyorum."

Mehmet Duru, kitabı bittiğinde ilk olarak Başbakan Erdoğan'a bizzat kendisinin imzalatarak hediye etmeyi planladığını söyledi.

Haberin Devamı