Siyaset Erdoğan'ın ima ettiği fotoğraf
Paylaş
Erdoğan'ın ima ettiği fotoğraf

Başbakan Erdoğan'ın "Failler tokalaşmıyor" sözleriyle eski CHP lideri Deniz Baykal ile CHP milletvekili Nesrin Baytok'u ima ettiği anlaşıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Sırbistan ziyareti sırasında, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a ait olduğu öne sürülen özel görüntüleri içeren kasete ilişkin değerlendirme yaparken kullandığı, “Failler tokalaşmıyor” ifadesi tartışma yarattı.

Milliyet gazetesinin haberine göre, Erdoğan’ın, dün TBMM çıkışında gazetecilerin açıklamalarına ilişkin sorusu üzerine, “Onu siz benden iyi biliyorsunuz. Siz yazdınız” sözleri, Baykal ile kasette görüntüleri bulunduğu iddia edilen CHP Ankara Milletvekili Nesri Baytok’un Meclis Genel Kurulu’nda tokalaşmamalarını akıllara getirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, “Deniz Bey ile Nesrin Hanım’ın fotoğrafını kastediyor herhalde. Onlar fail değil, mağdur” dedi.

Kılıçdaroğlu sözlerini, “Bunlar çok düzeysiz ifadeler. Senin işin mağdurları suçlamak değil, kendine bak, onların haklarına sahip çık. Asıl failleri ortaya çıkar” diye sürdürdü.

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yarın yapacağı görüşmede Baykal’ın kasedine ilişkin bir soru sorulması durumunda, “Buyurun, Ankara Başsavcılığı’na müracaat edin, bu işlerin sorumluları bellidir” diyeceğini söylemiş ve “Bunları bize soranlar faillerine sorsunlar, bize niye soruyorlar” ifadesini kullanmıştı. Erdoğan, “Faillerini tanıdıklarını mı düşünüyorsunuz” sorusuna ise, “Hayır, failler birbirleriyle tokalaşmıyor da onun için söylüyorum” yanıtını vererek yeni bir tartışmanın başlamasına neden oldu.

Gazetecilerin, dün TBMM çıkışında, “Bugün bir gazetede, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile ilgili kaset olayına ilişkin ‘failler tokalaşmıyor’ ifadeniz yer aldı. Buna açıklık getirebilir misiniz? Kimler o tokalaşmayanlar” yönündeki sorusunu Erdoğan, “Onu siz benden iyi biliyorsunuz. Siz yazdınız. Ben sizden öğrendim” diye yanıtladı.

Baykal, 6 Temmuz’da TBMM Genel Kurul Salonu’na uzun bir aradan sonra gelmiş, çalışmaları izledikten sonra salondan ayrılırken CHP’li milletvekilleri ile tokalaşmış, ancak ayağa kalkıp kendisine yönelen Baytok’u görmezden gelerek tokalaşmamıştı.

Haberin Devamı