Siyaset Erdoğan'ın mitinginde izdiham
Paylaş
Erdoğan'ın mitinginde izdiham

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Erzincan'da bugün konuşma yapacağı miting öncesi izdihamda kadınlar bayıldı, çocuklar ezilme tehlikesi geçirdi

Kaybolan çocuklar için meydanda bir bölüm oluşturuldu. Sabah saatlerinden itibaren Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan miting alanına gelenler sıkı bir aramadan geçirildi.

Üzerlerindeki çakmak, bozuk para gibi maddeler toplandıktan sonra içeri alındı. Geniş güvenlik önlemi alınan miting alanı üzerinden polis helikopteri sürekli havadan kontrol yaptı. Bu arada kalabalık arasında kalan kadın ve çocuklar güçlükle kurtarıldı.

Ezilme tehlikesi geçiren kadınlara alanda bulunan sağlık ekipleri müdahale etti. Miting için hazır tutulan 3 ambulansın görevlileri izdiham sebebiyle baygınlık geçirenlere yetişmekte zorlandı.

Bayılan kadınlara müdahale etmek için sedye yetersiz kalınca görevliler, rahatsızlananları alanda bulunan ses kolonlarının üzerine yatırarak tedavi etmeye çalıştı.

Miting görevlileri, vatandaşları izdihama yol açmamak için uyardı. Erzincanlıların yoğun ilgi gösterdiği miting öncesi çok sayıda çocuk kayboldu.

Cumhuriyet Meydanı’nda kaybolan çocuklar için bir bölüm oluşturuldu. Çocuklarla görüşen polis memurları, isim ve ailelerini öğrenerek anonslarla ailelerini bulmaya çalıştılar.

Salih TEKİN/DHA

Haberin Devamı