Gündem Erdoğan'ın talimatıyla Yusuf kurtuldu

Erdoğan'ın talimatıyla Yusuf kurtuldu

Paylaş
Erdoğan'ın talimatıyla Yusuf kurtuldu

Adana'da işitme cihazı çalınan 2 yaşındaki M. Yusuf Taş'a Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla yenisi alındı

Yüreğir ilçesi 19 Mayıs Mahallesi’ndeki evlerinin önünde oynarken halk arasında "biyonik kulak" olarak bilinen ’cochlear implant’ cihazı çalınan M.Yusuf Taş’a devlet sahip çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı üzerine işitme cihazı, temin edilerek doktor nezaretinde minik M. Yusuf’a takıldı.

Haberin Devamı

Adana Valisi Mustafa Büyük eşi Emine Büyük ve Yüreğir Kaymakamı Turgut Subaşı, minik M. Yusuf’u evinde ziyaret etti. Vali Büyük, Yusuf’un, arzu edilmeyen bir olayla karşılaştığını belirterek, "Cumhurbaşkanımızın özel kalem müdürü aradı. Cumhurbaşkanımızın ’geçmiş olsun’ dileklerini bildirdi ve hemen gereğinin yapılması talimatını iletti. Yusuf’un işitme cihazı çalınmış. Bunun duyulması üzerine biz gerekli incelemeyi yaptık. Zaten devletimizin kontrolünde şimdiye kadar ameliyat geçirip bu noktaya gelmiş. Cihazı temin ettik" dedi.

Anne Ayşe Taş ise kulaklığın çalınmasıyla M. Yusuf’un 10 gündür sessizliğe büründüğünü belirterek, "Allah razı olsun. Devletimiz, oğlumun sesi oldu, geleceğini kurtardı. Devletimiz çok büyük. Cumhurbaşkanımıza, valimize ve kaymakamımıza çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Vali Büyük ve eşi Emine Büyük, M.Yusuf’a çeşitli hediyeler verdi.

İHA