Siyaset Erdoğan'ın uçağı Houston'a plansız indi!
Paylaş
Erdoğan'ın uçağı Houston'a plansız indi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uçağı Houston'a planda olmayan bir iniş gerçekleştirdi

Bloomberg'in haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uçağı Houston'a planda olmayan bir iniş gerçekleştirdi. Daha sonra tekrar havalanan uçak, Amerika'nın kuzeyine doğru yöneldi.

Haberin Devamı

TEKNİK AÇIKLAMA GELDİ: "YAKIT İKMALİ İÇİN İNDİ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Meksika ziyaretini yarıda kesip Türkiye’ye dönme kararı alması, dönüş yolunda da uçağının ABD’nin Houston kentine inmesi heyecan yarattı. Cumhurbaşkanı’nın uçağının Houston’a inme sebebi olarak yakıt ikmali gösterildi. Cumhurbaşkanlığı kaynakları uçağın kalkışta hava koridorunun yoğunluğu nedeniyle daha fazla yakıt harcadığını, İstanbul’dan sonra bile 10 km daha uçacak yakıt olmasına rağmen riske girmemek adına böyle bir ikmal yapıldığını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu gece saat 23.00 sularında Türkiye’de olması bekleniyor.

Öte yandan Deneyimli uçuş pilotlarına göre Meksika'dan kalkan uçağın kısa bir mesafe sonrası Houston'da yakıt ikmali yapması gereksiz.

Haberin Devamı

Normalde Dublin'de yapılması planlanan yakıt ikmalinin Houston'da gerçekleşip gerçekleşmediği konusunda henüz bir bilgi gelmedi.

Erdoğan'ı taşıyan A330-200'ün menzili 15 bin 400 km... Yani Meksika'dan buraya hiç yakıt ikmali yapmadan İstanbul veya Ankara'ya direkt olarak yolculuk yapabiliyor.

NEDEN 3 SAATLİK MOLA VERİLDİ

Erdoğan'ın uçağının Houston'a plansız inişiyle ilgili uzmanlar çeşitli görüşler ifade ediyor.

Türk Hava Yolları yaklaşık bir yıldır Houston’a tarifeli olarak sefer yapıyor. THY'nin burada teknik ekipleri var. Yakıt veya diğer konularda anlaşmaları mevcut. Bundan yararlanılmış olabilir.

Öte yandan uzun uçuşlar öncesi yolculardan mola talebi gelebiliyor. Bu tür uzun VIP uçuşlarda bazen yolculardan bu tür talepler gelebiliyor. Kısa bir yürüyüş istenebiliyor.


YURDA DÖNDÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uçağı rota değiştirerek Houston'a iniş gerçekleştirdi. Habertürk TV muhabiri Aysun Torun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Houston'da havaalanında Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç ile görüştüğü bilgisini verdi.

Normalde Dublin'de yapılması planlanan yakıt ikmalinin Houston'da gerçekleştirildiği belirtildi.