Siyaset Erdoğan'ın ziyaretiyle ilgili ilginç iddia
Paylaş
Erdoğan'ın ziyaretiyle ilgili ilginç iddia

Erdoğan'ın ziyaretiyle ilgili ilginç iddia

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Anıl Çeçen, ABD'nin 20 yıldır ortaya koyduğu çöken projelerin ardından 'Büyük Avrasya Stratejisi'ni gündemine aldığını ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ABD ziyaretinin en önemli maddesinin bu olduğunu öne sürdü.

Haberin Devamı

Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde dün düzenlenen 'Uluslararası Konjonktürde Türkiye'nin Yeri' konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Prof.Dr. Anıl Çeçen, dış güçlerin 1993'de Türkiye'yi dağıtmaya çalıştığını ancak başarılı olamadıklarını söyledi. Türkiye'deki sorunların dış politikanın yansıması olduğunu belirten Prof.Dr. Çeçen, "Küçük ve büyük devletler arasında denge yok. Çekişme var. Dünya ülkeleri kendi yaptıklarının tersini bize yaptırıyorlar. 25 yıllık dünya planı bozuldu. Sovyetler Birliği dağıldı, Yugoslavya dağıldı, Türkiye de dağılacaktı. Ama yapamadılar. Oyun bozuldu" diye konuştu.

Demokratik açılımın da bu temel üzerinde değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çeken Prof.Dr. Anıl Çeçen, "Türkiye'ye 6 aydır dayatılan açılım da bu planın bir parçası. Bu, Türkiye Cumhuriyeti'nin saçılımıdır. Şimdi de dağıtmaya çalışıyorlar ama yemez. Burası Afrika, Asya değil. Burası dünyanın merkezidir. Biz bölgenin merkez ülkesiyiz. Buranın hakimi kim olursa geleceğin hakimi de o olur" diye konuştu.

Haberin Devamı

Türkiye üzerinde uluslararası bir kavganın oynandığını belirten Prof.Dr. Çeçen, "Amerika mı, İsrail mi, müslüman cemaatleri kullanan hıristiyanlar mı bizi yok etmeye çalışıyorlar? Bu kavga devam ederse bizi yok etmek isteyecekler. Dünyada en çok kalenin yapıldığı ülke Türkiye'dir. Ya kale yapar hakim olursunuz, ya da soğuk dalgalarla, sıcak dalgalarla, okyanus ötesi üfürmelerle sizi yıkarlar" dedi.

ABD'nin 20 yıldır ortaya koyduğu çöken projelerin ardından 'Büyük Avrasya Stratejisi'ni gündemine aldığını ve Başbakan Erdoğan'ın, ABD ziyaretinin en önemli maddesinin bu olduğunu öne süren Prof.Dr. Anıl Çeçen, şunları söyledi:

"Dünyanın en büyük gücü ABD, İsrail'i kontrol edemediği için Başbakan, ABD'ye Obama ile görüşmeye gitmiştir. İsrail genişliyor. İran atom bombası yaptığı için İsrail ayağa kalkarken, kendisinde 30 atom bombası var. İsrail'i kontrol edemeyen, Irak'tan, Afganistan'dan çıkamayan ABD, dünyayı yönetemez. İsrail, 2010 yılını savaş yılı ilan etti. ABD de, Afganistan'da savaşı büyütmek zorunda. Çünkü orada İslam coğrafyası ile savaşıyor. ABD, Hindistan, Çin ve Rusya'ya karşı Asya hegamonyası için savaşı sürdürmek zorunda. Savaş olmadan batı hegamonyası devam edemez."

Haberin Devamı

ABD'nin bölgedeki politikasının 3'üncü Dünya Savaşı'na yol açacağını kaydeden Prof.Dr. Çeçen, "Türkiye, ABD ile İsrail'in, İran'a karşı savaşına 'hayır' diyecek. İran'daki müslümanlarla, Türkiye'deki müslümanların birbirleriyle savaşmasını planlıyorlar. Bu savaş en az 10 yıl sürecek. Sonra 'coniler' gelip oturacak. Eyaletler yaratacaklar. Kürdistan'ı kuracaklar. Alt kimliklerin yerine devlet kurup Kudüs'e bağlayacaklar, anahtarını da İsrail'e verecekler. Bunun adı Büyük İsrail Projesi. Bunu söyleyemedikleri için adına Büyük Ortadoğu Projesi diyorlar" diye konuştu.

Konuşmasında ABD'nin, Türkiye'yi 7'ye bölmeyi planladığını iddia eden Prof.Dr. Anıl Çeçen, "Suriye'yi 5'e, Irak'ı 4'e, Suudi Arabistan'ı da 5'e bölecekler. Ortadoğu Birleşik Devletleri'ni kuracaklar ve Kudüs'e bağlayacaklar. İsrail 2010'da Lübnan'a gireceğini açıkladı. Provokasyonlar devam edecek. Orta Doğu ve Asya savaşa gidecek. Büyük İsrail savaşla yatıyor. Türkiye kendisinin olmadığı bir savaşa giremez. Türkiye, İran'la savaşmamalı. Afganistan'a asker göndermemeli" dedi.

Haberin Devamı

Prof.Dr. Çeçen, Türkiye'nin, Avrupa Birliği'ne de (AB) alınmayacağını belirterek, "Avrupa Birliği bitti, Türkiye alınmayacak. İsviçre'deki minare de bunun açık örneğidir. OECD değerlendirmesine göre 2050 yılında ilk 10'a giren ülkeler arasında Türkiye de yok. İlk 9 sırada Çin, Hindistan, Amerika, Rusya, Brezilya, Meksika, Endonezya, Nijerya ve Güney Afrika var ama Türkiye yok. 2050'de Avrupa ülkeleri eski sömürgelerine geri dönecek" diye konuştu.

DHA