Siyaset Erdoğan'sız 30 Ağustos
Paylaş
Erdoğan'sız 30 Ağustos

Devletin zirvesini bir araya getiren Ankara'daki törenlere Başbakan Erdoğan katılmadı. Erdoğan hafta sonu sel felaketi yaşanan memleketi Rize'ye gitti

ANKARA’DA TÖREN

Ankara’daki törenler Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner başkanlığındaki askeri heyetin Anıtkabir’i ziyareti ile başladı.

Buradaki törene Genelkurmay Başkanı sıfatıyla ilk kez katılan Orgeneral Koşaner’e kuvvet komutanları, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel ile Ankara’daki tüm general ve amiraller eşlik etti.

KOŞANER’DEN MESAJ

Orgeneral Koşaner, Anıtkabir Özel Defteri’ne, “Günümüz muharebelerinin gerektirdiği çağdaş teknoloji ürünü harp silah araçları, üstün eğitim ve bilgi birikimine sahip kahraman personeli ile TSK, gücünü aldığı yüce Türk milletinin gurur kaynağı olmaya devam edecektir. Yüce Atatürk; sarsılmaz bir kararlılıkla bağlı olduğumuz Atatürkçü düşünce sisteminin ulusumuz için taşıdığı önemin farkında olarak aziz hatıran önünde saygıyla eğiliyoruz” diye yazdı.

KARAGAHTA TEBRİK

Orgeneral Koşaner ile kuvvet komutanları daha sonra Genelkurmay Başkanlığı’na geçerek tebrikleri kabul etti. Genelkurmay Başkanlığı Karargahı Şeref Salonu’nda düzenlenen törende, Orgeneral Koşaner ve kuvvet komutanları; TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yüksek yargı organlarının başkanları, Bakanlar Kurulu üyeleri, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile üst düzey protokol üyelerini kabul etti.

ERDOĞAN RİZE’DE

Başbakan Erdoğan, Genelkurmay’daki törenin ardından geçen hafta yaşanan sel ve toprak kayması felaketi nedeniyle büyük bir acı yaşıyan memleketi Rize’ye gitti.

Böylece Erdoğan, hemşerilerinden yükselmeye başlayan “Acımız büyük Başbakan neden kendi şehrine gelmiyor?” serzenişine de yanıt vermiş oldu. Rize’ye gideceğini tören sırasında Koşaner’e bildiren Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene katılmadı.

LEVY DE KATILDI

Atatürk Kültür Merkezi’nde Orgeneral Koşaner’in tören birliklerini ve halkı selamlaması ile başlayan törene, Cumhurbaşkanı Gül, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, bakanlar, yüksek yargı başkanları ile çok sayıda diplomatik misyon temsilcisi katıldı. Törenleri izleyenler arasında İsrail’in Ankara Büyükelçisi Gabby Levy’nin de bulunması dikkati çekti. Levy, İsrail ile Türkiye arasından yaşanan gerginlikler nedeniyle son olarak Ak Parti tarafından büyükelçilere verilen iftar yemeğine katılmamıştı.

KOMUTAN YOKTU

Erzincan’da Zafer Bayramı kutlamalarında “Erzincan’daki Ergenekon Davası’nda yargılanan Orgeneral Saldıray Berk’in yerine atanan 3’üncü Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman katılmadı.

Orgeneral Ataman’ı Kurmay Başkanı Tümgeneral Ergüder Toptaş temsil etti. Van’da BDP’li Belediye Başkanı Bekir Kaya kutlama törenlerine katılmazken, Atatürk Anıtı’na çelenk de koymadı. Hakkari’de ise BDP’li Belediye Başkanvekili Ahmet Taş Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.

KILIÇDAROĞLU’NA PROTOKOL DERSİ

Tören geçişlerini protokol gereği Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ile birlikte ayakta izledi. Gül ve Koşaner ile birlikte CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da ayağa kalktı. Ancak Gül’ün “Ayağa kalkmasına gerek olmadığı” yönündeki uyarısı ile Kılıçdaroğlu yerine oturdu. Tören başlamadan önce Gül ile Kılıçdaroğlu’nun bir süre sohbet ettiği görüldü. Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ile de bir süre sohbet etti.

CUMHURBAŞKANI GUL’DEN ORGENERAL BERK’E ALKIŞ

Kara Harp Okulu’nda dün, mezuniyet sevinci vardı. 161. Dönem mezunları ve aileleri, büyük bir coşkunun yaşandığı diploma töreni için Kara Harp Okulu Stadyumu’nu hınca hınç doldurdu. Törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de katıldı. Kara Harp Okulu’nun 161. dönem birincisi Piyade Teğmen İbrahim Erdem, diplomasını kendisi gibi Kayserili olan Cumhurbaşkanı Gül’ün elinden aldı.

İngilizce’nin yanı sıra Ermenice de bilen Teğmen Erdem “Bize verilecek her göreve hazırız. En büyük rehberimiz Atatürk’ün ilke ve devrimleri olacaktır” dedi. Törene katılan Erzincan’daki Ergenekon davasının bir numaralı sanığı, EDOK (Eğitim Doktrin) Komutanı Orgeneral Saldıray Berk, dönem 12’incisi Piyade Teğmen Alper Karakay ile dönem 13’üncüsü Personel teğmen Tuba Gürsoy’un diplomalarını verdi.

576 mezun verdi

Orgeneral Berk, tören alanına inerken Cumhurbaşkanı Gül’ü selamladı. Mezun olan öğrencilerden yoğun alkış alan Orgeneral Berk’i Gül de alkışladı. Kara Harp Okulu, bu yıl 17’si bayan, 16’sı yabancı olmak üzere toplam 576 mezun verdi.

AK PARTiLi BAŞKANIN PROTOKOL ÖFKESi

Diyarbakır’daki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Baki Aksoy’un tepkisi damga vurdu. Tören alanına gelen AK Partili Aksoy, protokol kısmında kendisine yer ayrılmadığını görünce görevlilerle tartıştı. Oldukça sinirlendiği gözlenen Mehmet Baki Aksoy, “Madem yer ayırmayacaksanız davetiye göndermeyin” diyerek tepkisini gösterdi. Yaşanan kısa tartışmanın ardından AK Partili Aksoy, tören alanını terk etti.

2

Haberin Devamı