Gündem Eren Bülbül kimdir? Nasıl öldü? Hayat hikayesi

Eren Bülbül kimdir? Nasıl öldü? Hayat hikayesi

Paylaş
Eren Bülbül kimdir? Nasıl öldü? Hayat hikayesi

Geçen yıl bugün terör örgütü PKK tarafından öldürülen Şehit Eren Bülbül, kabri başında dualarla anıldı. Anma törenine katılan Eren’in annesi Ayşe Bülbül, gözyaşlarına boğularak, şehit oğlunu sanki gelecekmiş gibi halen beklediğini söyledi.

Eren Bülbül 11 Ağustos 2017 günü, PKK'lıların erzak çaldığını ihbar edip, girdikleri evi gösterirken, hain teröristlerce şehit edildi. Aradan geçen 1 yılın ardından Şehit Eren Bülbül bugün mezarı başında anıldı ve dualar okundu. Eren Bülbül'ün ağabeyi Arif Bülbül, kardeşini unutmanın mümkün olmadığını belirtirken anne Ayşe Bülbül, gözyaşlarına boğularak, şehit oğlunu sanki gelecekmiş gibi halen beklediğini söyledi.

Haberin Devamı

FACEBOOK PAYLAŞIMI YÜREK DAĞLAMIŞTI

Eren Bülbül şehit olmadan önce 24 Haziran 2017 günü Facebook'tan "Biri de çıkıp demiyor ki: Eren iyi ki varsın" diye yazmış, bu paylaşım yürekleri dağlamıştı.

NELER YAŞANMIŞTI?

Trabzon'un Maçka İlçesi kırsalında Köprüyanı Mahallesi Vazelon Manastırı yakınlarında güvenlik güçleri ile bir grup PKK'lı terörist arasındaki çatışma çıktı.

Çatışmada Jandarma Başçavuş Ferhat Gedik, kaldırıldığı KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde şehit oldu. 15 yaşındaki Eren Bülbül ise PKK'lıların girdikleri evi güvenlik güçlerine gösterirken teröristler tarafından şehit edildi. Ağır yaralanan 15 yaşındaki Eren Bülbül hayatını kaybetti.

ANNE AYŞE BÜLBÜL: ÖLSEM ONUN HUZURA GİDEMEM

Ayşe Bülbül geçen yıl, 15 yaşında hayatını kaybeden Eren Bülbül'ün o gün Maçka'dan geleceğini ve kazandığı parayla evdeki eksikliklerini gidereceğini aktarmıştı. Oğlunun çile içinde büyüdüğünü belirten acılı anne, "Ölsem onun huzuruna gidemem" demişti.

Haberin Devamı

ŞEHİT EREN BÜLBÜL KİMDİR?

15 yaşındadır. Trabzonludur. 13 kardeştir. Babası vefat etmiştir. Arif Bülbül, Eren'in futbolu çok sevdiğini ve okul takımında oynadığını vurgulayarak, "Eren 4, 5 yaşından beri fanatik Trabzonspor taraftarıydı. Futbola çok düşkündü." dedi. Çok çalışkan olan Bülbül'ün küçük yaşında odun taşırken görüntülendiği fotoğraf sosyal medyada çok konuşuldu.

Büyük bir acı yaşadıklarını ifade eden Bülbül, "İnanılacak gibi değil. Eren televizyonda çatışma haberlerini izlediğinde, şehit olduğunda çok üzülür ve kızardı, 'ben de askere gideceğim ve şehit olacağım.' derdi. Gerçekten de oldu." diye konuştu.