Gündem Ergenekon Davası'nda tahliye

Ergenekon Davası'nda tahliye

Paylaş
Ergenekon Davası'nda tahliye

Ergenekon Davası'nda tahliye

Birinci Ergenekon Davası'nın tutuklu sanıklarından Selim Akkurt, tahliye edildi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada mahkeme heyeti, suç vasfının değişme ihtimali, delil durumu ve tutuklu kaldığı süreyi göz önüne alarak tutuklu sanıklardan Selim Akkurt'un tahliyesini kararlaştırdı. Ergenekon davasından tahliye edilen Akkurt'un bir başka suçtan hükmü bulunuyor.

MAHKEME TEKİN IRŞİ'NİN TAKİP İDDİALARININ EMNİYETE SORULMASINA KARAR VERDİ

Mahkeme tutuklu sanık Tekin Irşi'nin dün savunması sırasında söylediği "Birinci bombanın atılmasından itibaren takip ediliyorduk ancak polis gözaltına almıyordu" sözlerini dikkate alarak Cumhuriyet Gazetesi'ne atılan bombalar nedeni ile 5 Mayıs 2006 ile 17 Mayıs 2006 tarihleri arasında sanıklar Tekin Irşi, Erhan Timuroğlu, İsmail Sağır, Osman Yıldırım ve Alparslan Aslan hakkında herhangi bir fiziki veya teknik takip yapılıp yapılmadığı konusunun İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden sorulmasına karar verdi.

Mahkeme tutuksuz sanıklardan Fuat Turgut'un savunmasının alınabilmesi için duruşma günü zorla getirilmesi için yazı yazılmasını kararlaştırdı.

Mahkeme sanık Alparslan Aslan'ın mevcut rahatsızlığının kimyasal ilaçlar verilmesi sebebi ile oluştuğu iddiasına dair Adil Tıp Kurumu'na yazı yazıldığı, Adli Tıp Kurumu'nca gönderilen cevabi yazıda "kan ve kıl örneğini alınması için genel anestezi yapılması gerektiği"nin bildirilmesi nedeni ile bu aşamada bu işlemden vazgeçilmesi kararını verdi.

Tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme heyeti duruşmayı 17 Mayıs 2010, saat 09:00'a erteledi.

Cem TURSUN / İSTANBUL DHA