Gündem Ergenekon duruşmasında protesto

Ergenekon duruşmasında protesto

Paylaş
Ergenekon duruşmasında protesto

Bugün yapılan Ergenekon duruşmasında, dünkü gözaltıları protesto etmek için İşçi Partililer salonu terk etti

Danıştay ve Cumhuriyet gazetesi saldırı davalarının da birleştirildiği birinci Ergenekon Davası’nın 135. duruşması görülmeye başlandı.

Duruşmanın başında İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Nusret Senem ve Hikmet Çiçek ile avukatları dün yaşanan gözaltıları ve Silivri'deki yargılama sürecini protesto etmek için salonu terk etti.

Haberin Devamı

İşçi Partililerin duruşma salonunu terk etmelerinin ardından avukatlar Mehmet Cengiz ve Hasan Basri Özbey, protestonun nedenine iliskin salon dışında bir açıklama yaptı. Bugün hukuk devletine vurgu yapanların safsata içinde olduğunu savunan Avukat Mehmet Cengiz, “49 subayımız, komutanımız gözaltında. Aralarında kuvvet komutanları ve ordu komutanlarının da bulunduğu bu operasyon, bir şey göstermektedir. Bu gün yargıya güvenelim, yargı sürecini bekleyelim gibi hukuk devletine vurgu yapanlar safsata içindedirler" dedi.

'MİLLİ GÜÇLERE KARŞI BİR OPERASYON VAR'

Avukat Cengiz açıklamasına şöyle devam etti: “Elimde Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasını taşıyan Demokratik Açılım Süreci Başlıklı ve altında Erdoğan’ın imzası bulunan bir broşürde, ‘Gerekli hallerde, farklı mahallerde, özel amaçlarla sorgulamalar ve yargılamalar yapılabilir. Şu anda Ergenekon davasının Silivri’de görülmesi bunun en tipik örneğidir. Yani özel mahkemeler kurduk' diyor. Yani kamuoyuna yansıdığı gibi ayarlanmış mahkemeler ve ayarlanmış hakimlerle hukuk devleti adı altında Türk milletine ve devletine Türk ordusuna ve Türkiye’nin milli güçlerine karşı bir operasyon yürütülmektedir. Biz buna alet olmamak için başta İP Genel Başkanı Doğu Perinçek, Genel Sekreteri Nusret Senem ve Merkez Yürütme Hikmet Çiçek şu anda Silivri’de görülmekte olan Ergenekon davasını terk ettiler" Duruşmada tutuklu sanık Erhan Timuroğlu’nun çapraz sorgusuyla devam ediyor.

Haberin Devamı

DURUŞMAYA KATILMAYANLAR

Aralarında emekli Tuğgeneral Veli Küçük ile İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in de bulunduğu tutuklu 24 tutuklu sanığın yargılandığı davanın bugünkü duruşmasına tutuklu sanık Veli Küçük, Hayrettin Ertekin, Sevgi Erenerol ve Alparslan Arslan katılmadı. Tutuksuz sanık olarak ise gazeteci Güler Kömürcü duruşmada hazır bulundu.

DHA